• Stichting Oranje Trouw

Dodenherdenking in Hardinxveld-Giessendam

H'VELD-G'DAM Met de Stille tocht die begeleid werd door de Drumband van E.M.S. en het dragen van de kransen door scouting A15 waarvan er heel veel jeugdleden aanwezig waren zijn er na de twee minuten stilte en het Wilhelmus in Hardinxveld-Giessendam zaterdagavond tijdens de Dodenherdenking onder zeer grote belangstelling zeven kransen gelegd bij het monument aan de Sluisweg. Ook er waren zeven Veteranen aanwezig die de erewacht hebben gehouden.

Burgemeester Heijkoop had een indrukwekkende toespraak waarbij hij het bezoek met de leerlingen van de Merwedeschool aan het Kerkhof aan het Kromme Gat met de twee families nog ter sprake bracht.

Na de toespraak zijn er twee gedichten voorgedragen door leerlingen van het Willem de Zwijger College waarna de leerlingen van de Merwedeschool de rozen in de vazen zetten gevolgd door het defilé langs het monument terwijl de harmonie van E.M.S koraal muziek ten gehore bracht.

Gezamenlijk hebben de aanwezigen na afloop de documentaire van de geschiedenis van de Merwedegijzelaars op een groot scherm in het gebouw van de scouting bekeken.