• De Koperen Knop
  • De Koperen Knop

Donald Duck in De Koperen Knop

H'VELD-G'DAM Deze zomer is Donald Duck op bezoek in Museum De Koperen Knop. Van 23 juni tot en met 8 september maakt deze drukdoende eend met zijn familie en vriendjes de dienst uit in en rond de eeuwenoude boerderij. Er is veel te zien en ook veel te doen, voor jong en oud.

Centraal in de expositieruimte staan Donald Duck, samen met Katrien, Oom Dagobert en de Zware Jongens. Met behulp van kamertjes is een beeld geschetst van het dagelijks leven van deze vier hoofdpersonen. Er zijn kunstvoorwerpen te zien, verzamelobjecten en veel speelattributen. Natuurlijk ontbreekt het tijdschrift zelf niet. Daarvan zijn er vele honderden aanwezig. Ook heel bijzondere Donald Ducks, in het Fries en in vreemde talen. Dankzij een geslaagde oproep hebben diverse deelnemers kunstuitingen ingeleverd, maar ook van een van de officiële tekenaars van de strip zijn tekeningen aanwezig. Een groot aantal enthousiaste mensen heeft materialen beschikbaar gesteld en er is zelfs een heus speelwerktuig, waarop voor € 0,50 even van Donald Duck kan worden genoten.

Voor kinderen - desgewenst ook de oudere kinderen - is er een leeshoek in gevangenissfeer en kan er onder het toeziend oog van Lampje worden geknutseld in het lab van Willy Wortel. Er is een speurtocht door de expositie en achter het museum is een spellenplein ingericht. Ook kan er een detectivespel worden gespeeld. Daarnaast zijn er diverse kinderworkshops: 8 augustus, 13.00-16.30 uur: doorlopend hout beplakken o.l.v. Teuny Bakker. 5 september, 13.00 en 15.00 uur: Donald Duck illustraties maken o.l.v. Maaike Slingerland. 8 september, 10.00-15.00 uur: doorlopend hout beplakken o.l.v. Teuny Bakker.