• Doorbrekers

DoorBrekers Drechtsteden groeit sneller dan verwacht

H'VELD-G'DAM / ALBLASSERDAM Nog geen jaar geleden maakte DoorBrekers bekend een nieuwe kerk te starten in de regio Drechtsteden. Inmiddels houdt DoorBrekers Drechtsteden elke zondagmorgen een dienst om 10:30 uur in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

,,We zijn bijzonder enthousiast over DoorBrekers Drechtsteden," zegt Peter Paauwe, samen met zijn vrouw Ilona oprichters en senior pastors van DoorBrekers. ,,We hebben ons doel om op zondagmorgen diensten te kunnen houden sneller behaald dan verwacht. Dit komt onder andere omdat we livestream inzetten voor het woord en de worship."

Worship over livestream is een nieuw fenomeen in Nederland. ,,Worship over livestream geeft je dezelfde ervaring alsof je bij DoorBrekers in de Midden Nederland Hallen bent. Door het grote scherm, de hoge kwaliteit en de snel wisselende beelden is het een uitstekende live-ervaring. Mensen zijn dan ook verbaasd dat het zo goed werkt. Ondertussen werken we aan een worshipteam en lokale leiders in Drechtsteden."

,,Het is ontzettend gaaf om op deze manier deel te zijn van een volledige worship experience," aldus een bezoeker van DoorBrekers Drechtsteden. ,,DoorBrekers is terecht een kerk 'waar levens worden vernieuwd.' Het is een kerk met een krachtige boodschap over wie we zijn door Jezus Christus: onvoorwaardelijk geliefd, geen zondaren meer, maar rechtvaardig en gelijk gemaakt aan Jezus."

Al jaren streamt DoorBrekers de spreker met succes over livestream naar de andere locaties van DoorBrekers. ,,Voor ons werkt dit heel goed. Je kunt ons vergelijken met een huis met meerdere kamers. We gaan samen één richting op. We geloven in de kracht van een lokale kerk, maar ook in de kracht van het samen doen en het bundelen van alle talenten en middelen."

DoorBrekers maakt sinds de start in 2005 met 40 volwassen een snelle groei door. In totaal bezoeken wekelijks zon 2.000 mensen de diensten in Barneveld, Amersfoort, Zwolle, Zeeland en Drechtsteden. DoorBrekers kenmerkt zich onder andere door het gebruik van moderne media, enthousiaste aanbidding en leuke kinderprogramma's. Ze bouwden in 2016 in Barneveld mee aan een groot evenementencentrum de Midden Nederland Hallen.

Kijk voor meer informatie op www.DoorBrekers.nl/Drechtsteden.