• Dave Stoker

Druk bezocht open huis nieuw verpleeghuis Tiendwaert

H'VELD-G'DAM - Bijna duizend geïnteresseerden bezochten zaterdag 17 januari het open huis van het nieuwe verpleeghuis Tiendwaert aan de Jupiterstraat in Hardinxveld-Giessendam. ,,Het was goed om te zien dat zoveel mensen benieuwd waren naar het resultaat van de nieuwbouw", zegt Twan van den Munckhof, regiomanager bij Rivas Zorggroep. ,,Zij werden ook geïnformeerd over de mogelijkheden binnen Tiendwaert en de wijk."

Vrijdag 16 januari werd Tiendwaert officieel geopend. Alle bewoners van de huidige locatie aan de Tiendweg verhuizen deze week naar de Jupiterstraat. Hier zijn vier woongroepen met ieder acht bewoners waar zij leven volgens de principes van kleinschalige zorg. Zo thuis als mogelijk staat hierbij centraal en dat komt terug in de zorgverlening, begeleiding en belevering van de bewoners. Daarnaast zijn er achttien appartementen voor bewoners met een lichamelijke beperking. Zij wonen zelfstandig met 24 uur per dag, 7 dagen per week professionele zorg in de buurt. ,,Onze bewoners krijgen veel eigen leefruimte en privacy", zegt Van den Munckhof. ,,Zij kunnen er op vertrouwen dat hen alle noodzakelijke zorg wordt geboden en zelfs meer."

Bezoekers van het open huis konden de woongroepen en de appartementen bezichtigen. Medewerkers gaven hen uitleg over het leven, wonen en de zorg in Tiendwaert. In De Gieterij stond een lekkere kop koffie of thee voor hen. Hier was ook muziek te horen van Spectacles Jazzband. Verder kregen bezoekers meer informatie over de thuiszorg van Rivas, maaltijdservice, Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof en vrijwilligerswerk in deze woonlocaties. ,,Veel geïnteresseerden melden zich gelijk aan als vrijwilliger", zegt Piety Nijhoff, teamleider in Tiendwaert. ,,Daar zijn we erg blij mee."

Fotobijschrift: Veel geïnteresseerden bezochten het open huis van verpleeghuis Tiendwaert. In De Gieterij stond voor hen koffie en thee klaar en konden zij genieten van een kop soep.