The Dutch Baroque Orchestra speelt Bach in De Bron

H'VELD-G'DAM In De Bron in Hardinxveld is tijdens het Bachfestival The Dutch Baroque Orchestra met dirigent Gerard de Wit te horen met een prachtig barok programma. Het oudemuziekensemble Dutch Baroque Orchestra speelt het programma 'Natuurlijk … spetterend Baroque' met werken van Telemann, Sammartini en uiteraard J.S. Bach. Het ensemble presenteert zich voor de eerste keer in het Bachfestival Dordrecht en Drechtsteden. Gerard de Wit neemt de leiding in een mooi programma waarin verschillende instrumenten uitgelicht worden zoals het klavecimbel in het Concert BWV 1052 of het feestelijke Concert in F voor blokfluit en orkest van Sammartini.

Het nog zeer jonge oudemuziekensemble Dutch Baroque Orchestra (opgericht in 2015) is steeds meer een eigen plek aan het verwerven in het rijke oudemuzieklandschap van Nederland. Gerard de Wit is de laatste student van Ton Koopman, initiatiefnemer en artistiek leider van dit gezelschap. Hij maakt voor dit concert een eigen bewerking van Christ, unser Herr zum Jordan kam voor een kleine kamermuziekbezetting. Dit orgelkoraal wordt ook in de orgelserie van het Bachfestival in de Grote Kerk van Dordrecht in zijn originele setting uitgevoerd. De concertinleiding wordt gegeven door Pieter Bakker (Musica Docet) en start om 19.15 uur. Het concert duurt een uur, kaarten zijn te verkrijgen via de website van het www.Bachfestivaldordrecht.nl.nl

Meer topmusici uit de oude muziek in alle Drechtsteden Naast de communityconcerten bij verzorgingstehuizen en de educatieprojecten/concerten voor (basis)scholen vinden er naast Dordrecht ook in de andere Drechtsteden vele mooie concerten plaats. In Alblasserdam wordt onder andere op 24 september een muzikale kerkentour georganiseerd met aansluitend een concert van het Drechtsteden Bachkoor in samenwerking met Camerata Delft en Bariton Sinan Vural en de continuo-sectie -alleen de lage instrumenten- van de Nederlandse Bachvereniging komt naar H.I. Ambacht op 23 september. Deze musici uit de top van Nederland spelen twee keer Back to Basses in de Dorpskerk. Een echte aanrader volgens Marieke Grotenhuis, artistiek leider van het festival. Ook het vocaal ensemble Sette Voci met de alom geroemde Peter Kooij die net in DÈ stad van Bach Leipzig de prestigieuze Bach-medaille in ontvangst heeft mogen nemen, komt naar de Drechtsteden. Op donderdag 22 september in de Morgensterkerk in Papendrecht brengen de vocalisten van dit ensemble, onder begeleiding van cello en orgel, werken van J.S. Bach ten gehore waaronder Jesu meine Freude.

Meer informatie over het programma vind je op de website van het festival www.bachfestivaldordrecht.nl