• Bibliotheek Hardinxveld

Eerste Gouden Wikkel gevonden in Bibliotheek Hardinxveld

H'VELD-G'DAM Lezen en voorlezen is niet alleen heel leuk, maar ook enorm belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. Daarom ontvangen alle kinderen tot 4 jaar het BoekStart-koffertje wanneer zij lid worden van de bibliotheek. Omdat BoekStart dit jaar 10 bestaat, heeft de Bibliotheek AanZet Gouden Wikkels verstopt in de oranje BoekStart-koffertjes. Op 17 oktober kwam Sophie (1 jaar) samen met haar moeder haar BoekStart-koffertje ophalen. Dit koffertje is op zich al leuk, maar voor Sophie werd het nog leuker. Zij vond namelijk de eerste Gouden Wikkel. Samen met haar moeder en zussen haalde Sophie op 30 oktober haar prachtige prijzenpakket t.w.v. van €50,- op in Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam. Met dit prijzenpakket wordt het voorleesmoment nog leuker!

Jacqueline Hendriks, bibliotheekmedewerker in Hardinxveld, overhandigde de prijs aan Sophie en haar zussen. Ze konden niet wachten met uitpakken, dus werd de gouden strik meteen vol spanning van het pakket afgescheurd. Het prijzenpakket werd enthousiast ontvangen. Na de prijsuitreiking schoof het gezelschap aan bij het voorleesuurtje, dat iedere dinsdagmiddag om 15.45 uur plaatsvindt, om te luisteren naar de mooiste verhalen.

Ouders die naar de bibliotheek komen en hun baby lid maken, ontvangen het oranje BoekStart-koffertje. In dit gratis koffertje zitten een paar leuke boekjes en veel handige tips om voorlezen nóg leuker te maken. De komende weken is het ook nog eens leuker om jouw kindje lid te maken van de bieb. Want ouders die tussen 15 oktober en 13 november een Boekstart-koffertje ophalen, maken kans een Gouden Wikkel te vinden. De gelukkige vinders winnen net als Sophie een verrassingspakket ter waarde van €50,-. Dit pakket wordt uitgereikt in de bibliotheek.

BoekStart is een landelijk programma dat het voorlezen van baby's en jonge kinderen bevordert. In het BoekStart-programma werken bibliotheek, gemeente en het consultatiebureau samen. Alle ouders die hun baby lid maken van de bibliotheek krijgen het gratis koffertje. Kinderen die al op een jonge leeftijd in aanraking komen met boeken, ontwikkelen een voorsprong waar ze hun hele leven voordeel van hebben.