• Simon Fousert

Eerste weken maakt zomerseizoen toch geslaagd bij zwembaden

H'VELD-G'DAM / GIESSENBURG Het aantal warme, zonnige dagen bleef uit en heeft invloed op het aantal bezoekers. Toch zijn de zwembaden in de regio niet ontevreden over de afgelopen zomerperiode.

door Simon Fousert

Hoewel in het Gorcumse Caribabad het aantal bezoekers in de zomervakantie met ruim 36000 zo'n 4000 lager ligt in vergelijking met vorig jaar, is directeur Rob Koster meer dan tevreden. ,,Een gemiddeld jaar ligt tussen de 32 en 34 duizend bezoekers en dit jaar zitten we daar ruim boven." Het verschil met het bezoekersrecord van vorig jaar - 41150 personen kwamen toen in de zomerperiode naar het Caribabad - komt volgens Koster doordat het aantal piekdagen dit jaar wat achter is gebleven. ,,Als het een paar dagen dertig graden is, scheelt het zo een paar duizend mensen", weet hij. Koster hoopt nog op een goede septembermaand, want vorig jaar kwamen er dankzij het mooie weer in die maand nog zo'n 2500 bezoekers bij. Ook locatiemanager André Besselink is tevreden over de zomerperiode. ,,Met 40000 bezoekers zitten we op hetzelfde niveau als vorig jaar", vertelt hij. ,,Dat komt vooral door de goede eerste weken van de zomervakantie en daarnaast ook door de weken daarvoor toen veel kinderen nog op school zaten, maar het wel goed weer was." Bij buitenzwembad de Doetse Kom in Giessenburg komt min of meer op hetzelfde aantal uit in vergelijking met vorige jaren. ,,Vanaf mei zitten we nu op 30000", weet badmeester en manager Dick Geurts die binnenkort na een kleine 30 jaar afzwaait. ,,We zijn volledig afhankelijk van het weer en dat was in juni en in de eerste weken van de vakantie goed. Daar moet je het van hebben, want daarna zijn veel mensen op vakantie." De Doetse Kom gaat over een week dicht en gaat ook niet meer open bij zomerse temperaturen. ,,In september worden de nachten te koud en dan daalt ook de temperatuur van het water. Dan moet ik extra verwarmen. Dat kan wel, maar voor die paar dagen is het niet de moeite. Ook omdat het maar de vraag is hoeveel mensen er dan komen. Dat doen we dus niet."

Ook het buitenbad van het Sliedrechtse zwembad de Lockhorst sluit volgende week. ,,Ondanks het weer hebben wij een redelijk goede zomer gedraaid", laat een woordvoerder in een korte reactie weten. De Lockhorst was niet in staat om meer toelichting te geven. Zwembad De Duikelaar in Hardinxveld is tijdens de zomer zes weken dicht. Die tijd wordt gebruikt voor (groot) onderhoud en de vakanties van medewerkers.

Fotobijschrift:

Het badmeestersechtpaar Dick en Elvira Geurts bij de Doetse Kom in Giessenburg.