• De Koperen Knop
  • De Koperen Knop

Clinic freerunners bij De Koperen Knop

H'VELD-G'DAM Als extra activiteit bij de huidige expositie verzorgen de Free Runners van OKK op 19 oktober tussen 13.30 en 15.30 uur een speciale clinic bij Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam. Iedereen kan hieraan deelnemen en alle deelnemers hebben die dag gratis toegang tot de expositie.

De Koperen Knop en OKK laten met de huidige expositie zien dat ze op een geweldige manier samenwerken. Beide hebben die jaar iets te vieren: OKK bestaat 100 jaar en Museum De Koperen Knop 30 jaar. Die samenwerking heeft geleid tot een expositie die er zijn mag. De vele bezoekers die al zijn geweest zijn enthousiast over de vele herkenbare elementen die de tentoonstelling bevat. Tal van voorwerpen geven een beeld van de geschiedenis van de gymnastieksport. De talloze foto's die daarnaast te zien zijn in de expositie en op de verschillende beeldschermen roepen herinneringen op van voorbije tijden.

Een actieve vereniging als OKK ontwikkelt mee met de tijd. Dat blijkt uit het feit dat er clinics worden gegeven. Feitelijk is een clinic een actieve workshop, waarbij sportieve uitingen centraal staan. Bij een clinic bewegen de deelnemers op hun eigen manier en in hun eigen tempo op het ritme van muziek. Er is deskundige leiding aanwezig van Jurre Kraaijeveld, geassisteerd door Arne Post.

De clinics zijn toegankelijk voor iedereen, oud en jong. Juist kinderen vinden het leuk om hun beweegmogelijkheden te tonen. Zij kunnen zich naar hartenlust komen uitleven. Kinderen die liever wat minder actief zijn kunnen in het museum de speciale speurtocht invullen, waarbij ze bij inlevering een medaille krijgen. Bovendien maken ze dan na afloop van de tentoonstelling (na 23 november) kans op een leuke prijs als alles goed is ingevuld. Voor meer informatie over het museum: www.koperenknop.nl.