• 75 jaar Vrijheid

Evenementen 75 jaar vrijheid en Koningsdag afgelast

H'VELD-G'DAM Maandagavond 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Eén van de nieuwe, aangescherpte maatregelen is dat alle bijeenkomsten tot 1 juni worden verboden. Dit betekent dat Koningsdag en de activiteiten rondom 75 jaar Vrijheid in Hardinxveld-Giessendam worden afgelast. Er wordt nog gekeken of Dodenherdenking in een aangepaste vorm kan plaatsvinden.

Rondom de viering van 75 jaar vrijheid stonden veel activiteiten op de planning in Hardinxveld-Giessendam. Vanwege de aangescherpte maatregelen, kunnen ook activiteiten niet plaatsvinden. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om de activiteiten door te schuiven naar een later moment dit jaar of volgend jaar.

,,Een vervelend besluit, juist nu we met elkaar al veel voorbereidingen hebben getroffen en er veel tijd en energie in hebben gestopt. Het is helaas niet anders en de gezondheid van onze dorpsgenoten en onszelf gaat voor. Nu alles voor meer dan twee maanden voor ons uit is geschoven willen we in de eerste plaats onze dank uitspreken naar iedereen die tot nu toe heeft meegewerkt aan de voorbereiding van de activiteiten. In welke vorm dan ook," aldus de werkgroep 75 jaar vrijheid. De werkgroep bestaat uit museum De Koperen Knop, de Historische Vereniging, nabestaande Merwedegijzelaars, OranjeTrouw, Roparun en de gemeente.

KONINGSDAG Ook voor Koningsdag stonden activiteiten gepland. Net zoals de landelijke Koningsdag, is ook de viering van Koningsdag in Hardinxveld-Giessendam afgelast.

De jaarlijkse Dodenherdenking aan de Sluisweg is in de huidige vorm ook afgelast. Er wordt gekeken of Dodenherdenking op een andere, aangepaste manier toch kan doorgaan.