• Oefenavond pappelellen

    Ewoud Klop
  • Oefenavond pappelellen

    Ewoud Klop

INSCHRIJVING PAPPELELLEN GESTART

26-07-2019, 18:23 | Lezersnieuws | Daaf

Met de organisatie van een oefenavond is de inschrijving voor het Nationaal Kampioenschap Pappelellen van start gegaan. Het kampioenschap vindt plaats op 7 september 2019 van 11.00-15.00 uur bij Museum De Koperen Knop. Er zijn twee categorieën: kids t/m 13 jaar en ouderen vanaf 14 jaar. Deelname is gratis.

 

OEFENAVONDEN

Een klein 40 enthousiastelingen trotseerden 23 juli 2019 de warmte om zich verder te bekwamen in dit oudhollandse straatspel. Er waren in de museumtuin twee velden uitgezet, een voor het oefenen van de opslagen en een wedstrijdveld. Dit laatste blijft liggen tot en met de wedstrijddatum. Iedereen die wil kan tijdens de openingsuren van het museum komen oefenen. Op dinsdag 27 augustus 2019 is er nog een tweede oefenavond, waarop iedereen welkom is.

 

AANMELDEN

Om het kampioenschap goed te laten verlopen wordt iedereen die op 7 september aanstaande wil deelnemen verzocht zich vooraf op te geven. Dat kan in ploegen van twee, maar ook individuele deelnemers zijn welkom; die worden door de wedstrijdleiding in een ploeg van twee geplaatst. Opgeven kan per email: directiesecretariaat@koperenknop.nl, per telefoon: 0184-611366 of tijdens de openingstijden van het museum bij de balie. Voor elk van de categorieën zijn er naast een wisselbokaal aantrekkelijke waardebonnen te winnen.

 

SPONSORING

Om de wedstrijd op verantwoord niveau te laten verlopen is er sponsoring gezocht. Het kampioenschap is vernoemd naar de hoofdsponsor en heet Van Noordenne Glas Open. Subsponsor zijn:

Damen Shipyards Hardinxveld, W.C. van Dijk Vastgoed, Van Noordenne Wapeningsstaal, Rabobank Merwestroom en Van Wijngaarden Marine Service. Eerder was er al een toezegging ontvangen voor een bijdrage uit de MAG-gelden.

 

FEEST

Dankzij medewerking van de scholen kon er vooraf extra campagne worden gevoerd bij de kids. Elke school kreeg uit handen van wedstrijdleider Arie van Noordenne een pappelelbox en op enkele scholen heeft hij op verzoek een demonstratie gegeven.

Op dezelfde dag 7 september 2019 is er op het museumterrein een multiculturele markt (van 10.00-16.00 uur), waar veel te beleven is: Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giesendam. Voor meer informatie kijkt u op de website www.koperenknop.nl.

Beide evenementen vinden plaat ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van het museum en  het Hagi-festival 2019.