• De voorverkoop voor de activiteiten van Het 4Span gaat 5 maart van start.

    Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
  • Theatermaker Henk Vlot tijdens de kinderspelen in 2017.

    Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Feestweek groter dan ooit

H'VELD-G'DAM Rond Koningsdag waren Het 4Span en Oranje Trouw de bekende organisatoren van activiteiten, maar sinds dit jaar zijn ook De Donk Ministries en De Samenwerkende Kerken nauw betrokken bij de feestweek. De voorverkoop gaat 5 maart van start.

door Suzanne Heikoop

Sander aan de Wiel, Ada Timmer en Iris van de Giessen van Het 4Span zijn blij met de samenwerking in de feestweek. ,,We zien uit naar het hele programma, inclusief de toevoeging van onze nieuwe partners. Er komen veel enthousiaste geluiden op, we krijgen nu al mails van mensen die graag kaarten willen kopen." Jan Ebel Westing van De Samenwerkende Kerken en Leo van Wijngaarden van De Donk Ministries zijn verantwoordelijk voor de nieuwe programmaonderdelen. Jan Ebel: ,,We hebben jaren de tentdienst gehad. Vorig jaar is het helaas niet doorgegaan, maar we willen dit jaar groter uitpakken. We hebben de tentdienst omgezet naar een dagvullend programma voor jong en oud en er komt een muziekavond met Christelijke artiesten." Door de samenwerking is er nu echt een programma voor het hele dorp. ,,Sommige groepen uit het dorp lieten zich niet zien op het feestterrein. Toch zien we dat de nieuwe generatie meer mixt, ze kijken niet naar elkaars verschillen maar sturen meer aan op verbroedering. Dat vinden we mooi en daar willen we graag mee helpen. Iedereen is welkom!"

VRIJDAG 19 APRIL - 4SPAN FOR DANCE

De eerste avond van de feestweek begint om 21.00 uur. De voetjes gaan van de vloer tijdens de jaarlijkse Danceavond met lokale DJ's, The Partysquad en Outsiders. Kaarten: 10 euro in de voorverkoop, 15 euro aan de poort.

ZATERDAG 20 APRIL - FEEST MET EEN HOLLANDS TINTJE

Voor de tweede avond heeft Het 4Span een weer een mooie line-up klaargezet. Tino Martin, Peter Beense, Helemaal Hollands en Feest DJ Joost maken er vanaf 19.30 uur een feestje van. Kaarten: 15 euro in de voorverkoop, 20 euro aan de poort.

ZONDAG 21 APRIL - KONINGSFESTIVAL

De Samenwerkende Kerken starten op Eerste Paasdag om 14 uur met het kidsprogramma, met onder andere springkussens en een danceworkshop. Om 15.30 uur start een paasvoorstelling voor jong en oud: De puzzel van Pasen door Matthijs Vlaardingerbroek. Een uur later komen de frietjes op tafel; iedereen kan gratis mee-eten! Hardinxveld Zingt, liederen uit Johannes de Heer onder leiding van organist Christian Boogaard, start om 17.15 uur. Om 18.30 uur staat de B-loft special met Arie de Rover op het programma. Om 19.45 uur is de Paaspraise, Karim Landoulsi spreekt vanaf 20.45 over 'De kracht van opstaan!' Het programma wordt afgesloten met gezelligheid, ontmoeten en samenzijn bij Church United om 21.45 uur. Senioren en mensen die slecht ter been zijn, kunnen worden opgehaald en thuis gebracht. Dit kan worden aangevraagd op www.kerkeninhardinxveld.nl of door te bellen naar 0184-616706. Alle activiteiten zijn gratis.

MAANDAG 22 APRIL - DARTTOERNOOI

Op Tweede Paasdag vindt de tweede editie van het darttoernooi plaats. De aanvang is om 13.30 uur, inschrijven kan op www.het4span.nl, de kosten zijn 10 euro per koppel.

WOENSDAG 24 APRIL - TENTQUIZ

Tijdens de tentquiz strijden groepen voor leuke prijzen voor hun zelfgekozen doel. Opgeven kan gratis via de website van het 4Span, de deur gaat open om 19.30 uur.

DONDERDAG 25 APRIL - CROWN EVENT

De Donk Ministries zet een muzikale avond neer met christelijke artiesten. Insalvation, Kees Kraaijenoord + Mozaiek Worship en Reyer treden op en zullen diverse stijlen neerzetten; van aanbidding tot een DJ-act. De deur gaat open om 19 uur, om 19.30 uur start het programma. Kaarten a €17.50 zijn nu al te krijgen via www.crownevent.nl

VRIJDAG 26 APRIL - AVOND VAN ORANJE

Om 19.30 uur starten DJ Patrick en PROOST! zet de tent op z'n kop met een explosieve en energieke show. Kaarten in de presale: 5 euro, voorverkoop 10 euro, 15 euro aan de deur.

ZATERDAG 27 APRIL - KONINGSDAG

Oranje Trouw trapt af met de lawaaioptocht, die om 8.30 uur bij de Lange Wei start. Om 9.30 uur is daar ook de aubade en van 10.30 tot 11.30 uur zijn er concerten in De Lange Wei, Pedaja en De Tiendwaert. Op de velden van VV Hardinxveld zijn van 13 tot 17 uur de kinderspelen. In de tent heeft Het 4Span KIDZ-DJ en Monique Smit op het programma staan. Vanaf 16.00 uur is er live muziek van Octupush. Vanaf 20 uur gaat de Apres Skihut on Tour los, kaarten zijn 5 euro aan de poort.

ZATERDAG 4 MEI - DODENHERDENKING

Op 4 mei is de jaarlijkse Dodenherdenking met medewerking van veteranen en leerlingen van de Willem de Zwijger en Merwedeschool. Vooraf is er een stille tocht, die start om 19.15 uur bij de kantine van VV Hardinxveld. De ceremonie bij het monument start om 19.50 uur."

De activiteiten in de feestweek vinden plaats op het terrein van VV Hardinxveld. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij VV Hardinxveld, Tapperij Damrak, Café Het Peultje, Foyer de Wielewaal en Cafetaria Wielwijk of op de website: www.het4span.nl. Andere websites: www.oranje-trouw.nl - www.kerkeninhardinxveld.nl - www.crownevent.nl