• Fien Wonen

Fien Wonen neemt woonwagenlocatie Hardinxveld- Giessendam over

H'VELD-G'DAM Vanaf 1 augustus 2018 wordt de verhuur, het beheer en het onderhoud van de woonwagenlocatie in Hardinxveld-Giessendam uitgevoerd door Fien Wonen. De gemeente blijft wel eigenaar van het stuk grond. De locatie is voor onbepaalde tijd in erfpacht gegeven aan Fien Wonen of tenminste zolang er behoefte is aan een woonwagenlocatie. ,,En dat kan nog heel lang duren," stelt Elisabeth ter Borg, directeur-bestuurder van Fien Wonen.

Fien Wonen wordt wel eigenaar van de bergingen en het sanitair. ,,Het eerste waarmee wij gaan beginnen, is de locatie en de gebouwen aanpassen naar onze verhuur standaarden," vertelt Ter Borg. ,,We hebben in de prestatieafspraken die we maakten met onze huurders en de gemeente al opgeschreven dat wij de woonwagenlocatie zouden gaan verhuren en beheren. Nu wordt dat ook werkelijkheid. Daar zijn wij blij mee en we hopen de bewoners ook. Wij zijn als woningcorporatie goed toegerust voor deze taak en nemen het beheer van het woonwagencentrum graag over. Het is niet meer dan logisch dat wij dit samen met de bewoners gaan organiseren."

Belangenbehartiger van de bewoners Paul Letterie zegt het volgende over de overname door Fien Wonen: ,,Het is een felicitatie waard dat de bewoners nu met een echte verhuurder te maken krijgen. Ze zijn benieuwd hoe nu het onderhoud en beheer van de woonwagen locatie gaat worden. Er moet nog achterstallig onderhoud uitgevoerd worden! De verwachting is dat de bewoners erop vooruit zullen gaan."