• Tilburg heeft primeur nieuwe flitspaal

    ANP Foto

Flitser Parallelweg Hveld verkeerd ingesteld

HVELD-GDAM Bestuurders die op 29 mei zijn geflitst op de Parallelweg in Hardinxveld mogen hun bekeuring verscheuren. Of anders inlijsten. De flitser stond namelijk lager ingesteld dan de maximale snelheid van 60 kilometer per uur die op dat deel van Parallelweg is toegestaan. Alle boetes worden daardoor geseponeerd, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

door Ward den Besten


Bekeurde automobilisten hoeven verder geen actie te ondernemen. De agent die langs de weg stond te flitsen is abusievelijk op de verkeerde locatie gaan staan. De flitser had hij op 50 kilometer per uur ingesteld. Dat is volgens de politie één keer gebeurd.


Voor een deel van de Parallelweg geldt een maximale snelheid van 50 kilometer per uur. Maar vanaf ongeveer de Sluisweg richting het station Boven-Hardinxveld mag 60 worden gereden. Dat stuk ligt namelijk buiten de bebouwde kom. Het bord tot ziens had de agent waarschijnlijk over het hoofd gezien.


Het is niet bekend hoeveel mensen een bekeuring op de mat hebben gekregen. Eén iemand die in ieder geval wel de gehate envelop van het Centraal Justitieel Incassobureau door de brievenbus kreeg is Natasja Mes. Zij reed zonder correctie 58 kilometer per uur en kreeg derhalve een boete van iets meer dan vier tientjes.


Ze had de flitsfoto opgevraagd. Toen was voor haar meteen duidelijk dat dit niet kon kloppen. ,,Je mag daar immers 60.” Ze maakte bezwaar, maar dat werd afgewezen. Volgens Mes heeft de officier van justitie haar bezwaar niet eens gelezen. ,,50 is 50, moet hij hebben gedacht. Inmiddels zijn ze ook bij justitie erachter dat daar toch echt 60 gereden mag worden.”