• Koffie drinken bij De Buurman

    Deelcafé De Buurman

Geen terras 't Kraaienest, wel bij De Buurman

HVELD-GDAM Deelcafé De Buurman in de Peulenstraat mag een permanent terras aan de voorkant plaatsen. De gemeente heeft daartoe besloten nadat het koffie- en theehuis afgelopen zomer bij wijze van proef al een terras buiten mocht zetten. Ook café t Kraaienest nam deel aan de proef, maar daar wordt vanwege de verkeersveiligheid een terras vooralsnog niet toegestaan.


Het college laat weten dat voor een terras aan de voorzijde bij t Kraaienest aan de Damstraat eerst onderzoek moet worden gedaan naar de verkeersveiligheid. Ook zal de gemeente met de uitbater van het café in gesprek gaan, waarna het college opnieuw zal vergaderen over een besluit. Wanneer dat zal zijn, is niet bekend.


In het collegebesluit staat verder dat wethouder Theo Boerman (SGP) hoe dan ook tegen een terras is bij t Kraaienest. Zijn partij vreest dat een terras voor overlast zorgt. ,,Fijn dat het college de problemen in de Damstraat serieus neemt en pilot op die locatie niet heeft verlengd. SGP vindt dat verkeersveiligheid (voor zowel terrasgebruikers als overige verkeersdeelnemers) en leefbaarheid van omwonenden niet in het geding mogen komen door aanleg terrassen, aldus de partij in een reactie.


Marian Blom van t Kraaienest liet eerder al weten dat het terras afgelopen zomer volgens haar goed was bevallen. Op een van de parkeerplaatsen voor de kroeg konden zon 15 mensen buiten zitten. Het terras bij De Buurman staat sinds halverwege april al buiten. Tot eind oktober mag het op grond van het gemeentelijke horecabeleid daar blijven.  


Vorig jaar heeft ook Tapperij Damrak een terras aangelegd aan de achterzijde van het café. Dat staat los van de proef die de gemeente heeft gehouden. De kroeg heeft van de gemeente een vergunning voor een permanent terras gekregen.
Indien deze e-mail verkeerd geadresseerd is, verzoeken wij u vriendelijk deze e-mail zo snel mogelijk retour te sturen en te verwijderen.