• Ria Scholten

Gezicht van de Zaak: Heleen Oevering (Haarmode Heleen)

H'VELD-G'DAM Haarmode Heleen is gevestigd aan de Reepijzer 18. Eigenaresse is Heleen Oevering. Zij is allround kapster én haarwerkspecialist. Zij vertelt: ,,Dames, heren en kinderen kunnen bij mij terecht voor een eigentijdse look, maar ook voor een mooi alternatief voor hun eigen haar. Daarnaast heeft mijn salon een ruime keuze in producten voor mensen met hoofdhuidproblemen."

,,Vijf jaar geleden ben ik begonnen met de opleiding voor allround haarspecialist, die ik met succes heb afgerond", vertelt Heleen. ,,Om mijn kennis nog verder te verdiepen heb ik aansluitend een aantal trainingen gevolgd. Nu mag ik mijzelf ANKO-Haarwerkspecialist noemen. Ik heb voor dit mooie beroep gekozen omdat ik iets wil betekenen voor iedereen die, door welke omstandigheid dan ook, niet is gezegend met een mooie haardos. In mijn salon komen veel mensen die hun haar door chemotherapie hebben verloren. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek informeer ik hen in alle rust over de mogelijkheden. Vervolgens kunnen zij gedurende het hele traject, van de keuze van het model tot het moment dat het eigen haar weer terug is, op mijn steun en begeleiding rekenen. Ook alopeciapatiënten zijn van harte welkom."

Een intakegesprek kan in de salon plaatsvinden, maar ook bij de klant thuis. Hetzelfde geldt voor het passen. Het is heel prettig om dit in de vertrouwde omgeving voor de eigen spiegel te doen. Graag wil ik benadrukken hoe belangrijk het is om tijdig, vóórdat het haar uitvalt, een haarwerk uit te kiezen. Omdat ik ANKO-gecertificeerd ben kan ik de basisvergoeding voor de klanten bij de zorgverzekeraar declareren. De factuur voor het resterende deel moeten zij zelf indienen." Heleen is vrijwilliger bij en fungeert als steunpunt voor de Stichting Haarwensen, die ervoor zorgt dat kinderen in de leeftijd tot 18 jaar een pruik van echt haar kunnen dragen, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. ,,Kinderen die hun haar willen doneren, worden door mij gratis geknipt. Voor meer informatie verwijs ik graag naar www.stichtinghaarwensen.nl", laat Heleen weten. ,,Het feit dat ik steunpunt ben houdt in dat kinderen naar mijn salon kunnen komen om een haarwerk uit te kiezen en te passen." Zie ook www.haarmodeheleen.nl. De salon is bereikbaar via 06-21860930.