Gezicht van de Zaak Marco van Wijk (UC Systems)

H'VELD-G'DAM Innovatief en flexibel. Dit zijn de sleutelwoorden die zeker van toepassing zijn op ICT bedrijf UC Systems aan de Kade 64. Het bedrijf wordt geleid door Bert van Wijngaarden en Mike Roelofs en telt een 15-tal medewerkers. ,,Informatie Technologie (IT) lijkt saai, maar het integendeel is waar", laat accountmanager Marco van Wijk weten.

,,Naar mijn mening is IT in veel gevallen het hart van een onderneming. Zonder een goede IT omgeving is het moeilijk om écht te functioneren", aldus Marco. ,,Internetverbindingen en mobiele en vaste telefonie vormen hierbij het zenuwstelsel en zijn van cruciaal belang. Deze verbindingen leveren wij door onder andere gebruik te maken van de diensten van KPN. Hierdoor kunnen wij meerdere totaaloplossingen bieden, zowel in de cloud als op locatie."

Marco vindt zijn baan alles behalve saai. Hij vertelt: ,,De ene keer sta ik met een VR bril op bij een bedrijf dat lasrobots maakt en een dag later heb ik de eer om een presentatie bij te wonen van Ruud Veltenaar. Hij is professor aan de MiT; het hoogste technische leerorgaan van de wereld. Tevens mocht ik op een IT beurs kennismaken met technologieën die over een paar jaar heel normaal zijn. Technieken die misschien over een jaar of vijf in een molen van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk kunnen worden toegepast. UC Systems is sponsor van deze stichting en geeft onder andere advies over hedendaagse technieken om het erfgoed te bewaren, waardoor zij kunnen blijven voldoen aan de verwachtingen van de vele (buitenlandse) toeristen. We zijn trots dat we daaraan mee kunnen werken."

Marco vertelt verder: ,,Als IT bedrijf moeten we ons aanpassen aan de behoeften van onze klanten en de markt. We doen dus alles op het gebied van IT. UC Systems bestaat inmiddels ruim twintig jaar. Wij hebben geleerd om te overleven door ons continue te blijven ontwikkelen en transformeren. Dit om onze klanten blijvend te kunnen voorzien van een totaaloplossing. We schromen niet om de samenwerking met andere bedrijven aan te gaan. Ons digitale bezoekersregistratie systeem is hier een voorbeeld van. Door samen te werken kunnen wij een bezoekersregistratie oplossing bieden waar bij onze huidige klanten behoefte aan is. Onze samenwerking met (lokale) bedrijven zorgt ervoor dat opdrachtgevers één aanspreekpunt voor IT hebben."