• Ria Scholten

Gezicht van de Zaak: Mr. Erwin F. de Vilder

H'VELD-G'DAM – Het dorp heeft al meer dan 100 jaar een eigen notariskantoor, dat achtereenvolgens is ingevuld door de notarissen Ets, Dekker, Hoogendoorn en Schuurbier en sinds 1998 door mr. Erwin de Vilder. Particulieren en bedrijven kunnen bij Notariskantoor Interwaert aan de Peulenstraat 151 terecht voor een breed scala aan diensten. Het kantoor heeft als specialisatie de maritieme sector.

De heer De Vilder vertelt: ,,Naast notaris ben ik tevens Estate Planner. Estate planning heeft tot doel een opgebouwd vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk over te dragen aan de erfgenamen. Ik heb een boeiend beroep, waaraan ik al twintig jaar met veel plezier invulling geef. De contacten met de cliënten zijn altijd weer verschillend, want ik ontmoet mensen op belangrijke, leuke én droevige momenten in hun leven. Er wordt een beroep op ons kantoor gedaan voor het opstellen van een samenlevings- of partnercontract, maar ook van een oprichtingsakte van bijvoorbeeld een Besloten Vennootschap, vereniging of stichting. Daarnaast stelt de notaris de benodigde aktes op voor de aan- en verkoop en financiering van onroerend goed."

,,Veel mensen zijn niet op de hoogte van het bestaan van De Nederlandse Notariskluis, een initiatief van Interwaert", aldus de heer De Vilder. ,,Het is een beveiligde digitale kluis waarin inlogcodes, wachtwoorden en vertrouwelijke documenten kunnen worden opgeslagen en waar alleen de kluishouder toegang tot heeft. Hij of zij verklaart in een volmacht of (levens)testament wie in door hem of haar vastgestelde gevallen de toegangscode krijgt om bijvoorbeeld accounts af te sluiten, documenten te ontsluiten of gelden vrij te maken. Notariskantoren wikkelen veel erfenissen af en maken regelmatig mee dat er tegoeden staan waar niemand meer bij kan komen. Kortom, er is behoefte aan het goed beheren van inloggegevens en wachtwoorden."

,,De Nederlandse Notariskluis is een innovatief platform, opgezet vanuit het notariaat, met het oog op gebruiksgemak, veiligheid en continuïteit. Via de website www.nederlandsenotariskluis.nl kan bij ons kantoor een uniek account worden aangemaakt, waarmee de cliënt de digitale sleutel van de kluis veilig bij ons onderbrengt. Bij een vijfjarig contract kost een kluis 3,96 euro per maand. Zie voor meer informatie onze website www.interwaert.nl."