• Ria Scholten

Gezicht van de Zaak: Peter van Wijngaarden en Johan de Ruiter

SLIEDRECHT Een ruim pand aan het Trapezium 350 biedt plaats aan Van Wijngaarden Groothandel en Super Safe Bedrijfskleding. Het familiebedrijf werd 31 jaar geleden opgericht door Gert-Jan en Jennie van Wijngaarden. Zes jaar geleden gaven zij het stokje officieel door aan zoon Peter en schoonzoon Johan.

De directieleden hebben gekozen voor een duidelijke taakverdeling. Peter houdt zich bezig met operationele zaken, zijn zwager is verantwoordelijk voor de inkoop, verkoop en buitendienst. ,,Wij zijn een échte vakhandel, waar professionals terecht kunnen voor een groot aantal kwaliteitsmerken. Onze klanten zijn met name werkzaam in de branches (interieur)bouw, industrie en infra," laten de heren weten. ,,Veel zzp'ers, die in deze disciplines actief zijn, mogen wij eveneens tot onze klantenkring rekenen. "

,,Een van de punten waarop wij ons onderscheiden is de snelle levering," vertelt Johan. ,,Artikelen/producten die vóór 11:00 uur zijn besteld, worden binnen de Alblasserwaard (het gebied van Alblasserdam tot Meerkerk) nog dezelfde dag bezorgd. Ons vaste team van chauffeurs heeft de beschikking over vijf bestelwagens. Afhalen bij de balie is uiteraard ook mogelijk. Desgewenst leggen we de bestelling in een van onze nachtkluizen, die buiten de openingstijden toegankelijk zijn. Van deze mogelijkheid wordt regelmatig gebruik gemaakt."

Het bedrijf telt een dertigtal vakbekwame medewerkers. ,,We hebben een geweldig team dat veel kennis in huis heeft", vertellen de heren. ,,Het telt een aantal specialisten, onder andere op het gebied van hang- en sluitwerk, stofvrij werken, luchtdicht bouwen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Bedrijfskleding kunnen wij voor de klant in eigen beheer op professionele wijze voorzien van bijvoorbeeld een logo of andere reclame-uiting."

,,We denken graag mee met onze klanten. Zij hebben geen probleem, wij hebben een uitdaging en gaan die graag aan. Bestellen is mogelijk via een rechtstreeks telefoonnummer, e-mail en WhatsApp (06-58980722). Volgend jaar hopen wij onze webshop te openen. Onze openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 18:00 uur en zaterdag van 09:00 tot 12:00 uur.

Zie ook www.vwsl.nl, www.facebook.com/vanwijngaardensupersafe, Instagram en LinkedIn. Ons telefoonnummer is 0184-618495."