• Ria Scholten

Gezicht van de Zaak: Saskia Sluijter

H'VELD-G''DAM Supermarktmanager Saskia Sluijter is sinds juni 2017 werkzaam bij Dirk van den Broek Hardinxveld. Zij begon op haar vijftiende achter de kassa bij Bas van der Heijden in Schiedam, waar zij al snel het verzoek kreeg om, tijdens de uren die zij aanwezig was, leiding te geven aan de kassagroep. Het werk in de supermarkt was op een gegeven moment niet meer te combineren met haar opleiding bij de School voor Toerisme en Recreatie in Den Haag. Zij verliet het bedrijf, maar… kwam terug.

,,Na zes maanden buitenlandstage op Aruba kwam ik naar Nederland met de bedoeling om na een jaar weer terug te gaan naar het eiland", vertelt Saskia. ,,Toen ontmoette ik een oud-collega, die me vroeg waarom ik niet voor een jaartje terug wilde komen. Ik had het immers altijd goed naar mijn zin gehad. Dat heb ik gedaan en ik ben nooit meer weggegaan. Aanvankelijk ben ik fulltime gaan werken als assistent-leidinggevende van een kassagroep. Binnen een jaar werd ik kassamanager in een ander filiaal. Op een gegeven moment kreeg ik de vraag of ik de ambitie had om de eerste vrouwelijke supermarktmanager bij Bas van der Heijden te worden. Ik heb ja gezegd en vervolgens alle aspecten van de bedrijfsvoering goed leren kennen."

,,In 2010 kreeg ik voor de eerste maal een eigen vestiging onder mijn hoede. Inmiddels heb ik in vijf filialen de nodige ervaring opgedaan. Zoals bekend is de naam Bas van der Heijden in 2014 gewijzigd in Dirk van den Broek. Sinds juni vorig jaar geef ik in Hardinxveld met veel plezier leiding aan ongeveer 115 medewerkers. Ik geniet van de contacten met het winkelend publiek. We hebben naast een lokale ook een regiofunctie. Vooral op de zaterdag zien we hier veel klanten uit Gorinchem."

Saskia vertelt verder: ,,Onze supermarkt bestond vorig jaar juni precies 75 jaar en is de eerste in Nederland die deze mijlpaal heeft bereikt. Ik vind het mooi dat de ontwikkelingen binnen het bedrijf niet stil staan. Na de versgaranties op groenten en fruit, die eind januari van dit jaar werden geïntroduceerd, geeft Dirk van den Broek sinds kort ook 100 procent versgarantie op het brood. Vers gebakken wit-, bruin- of volkorenbrood is de hele dag in de winkel verkrijgbaar. Daarnaast maken wij de slogan Beste kwaliteit, laagste prijs helemaal waar. Het jubileum wordt nog tot juni gevierd met heel veel knalaanbiedingen."