• Ria Scholten

Gezicht van de Zaak: Wilma en Piet Soeteman

H'VELD-G'DAM Brood- en Banketbakkerij Soeteman is gevestigd in een fraai pand aan de Talmastraat (tegenover de ingang van Albert Heijn). De zaak is ingericht volgens een eigentijdse winkelformule, die de klant alle gelegenheid geeft om kennis te maken met het ruime assortiment brood- en banketproducten. Het bedrijf telt een tiental medewerkers.

,,Alle producten, die wij verkopen, worden in onze eigen bakkerij in de Damstraat vervaardigd. We verkopen zo'n veertig soorten brood", laat Wilma weten. ,,Het aanbod taarten en gebakjes wordt afgestemd op het seizoen. Dit houdt in dat onze focus nu gericht is op Valentijn met veel rode hartjes en rozen. Onze specialiteit? De roomboterspeculaasjes die het hele jaar verkrijgbaar zijn."

In het familiebedrijf zijn ook zoon Wim en zijn echtgenote Michelle en zoon Pieter werkzaam. Bij topdrukte springt dochter Patricia bij. Een jaar geleden kwam Henk Slikkerveer in dienst. Zijn specialiteit zijn de overheerlijke mergpijpen. Lovende woorden hebben Wilma en Piet voor de medewerkers. ,,We hebben een geweldig team, waar we altijd op kunnen rekenen. Een aantal dames is al langer dan tien jaar in dienst. De klanten zien dus vaak de vertrouwde gezichten. Onze kleinschaligheid is onze kracht. Wij maken tijd voor een praatje en delen lief en leed met onze klanten."

Piet houdt van zijn vak. ,,Het vroege opstaan is voor mij geen probleem. Het bakproces begint om 02.00 uur", vertelt hij. ,,Het brood komt om 05.30 uur uit de oven. Daarna volgen de broodjes, eierenkoeken en nog heel veel andere producten." Wilma is vrijwel dagelijks in de winkel te vinden. ,,Zij is een bezige bij en vindt het leuk om de zaken aan te sturen", vertelt haar echtgenoot. ,,Daarnaast geniet zij van de contacten met de klanten. Je moet een team zijn om de zaak samen draaiend te kunnen houden. We zijn deze zomer veertig jaar getrouwd en werken al die tijd samen in de zaak." Vervolgens vestigt hij de aandacht op de webshop www.bakkerijsoeteman.nl/shop waar van maandag tot en met zaterdag bestellingen kunnen worden geplaatst, die desgewenst worden thuisbezorgd.

Piet vindt het ambacht van bakker veel te mooi om nu al aan stoppen te denken, maar in de nabije toekomst wil hij samen met Wilma wel een stapje terug doen.