• Opening Gezondheidscentrum

    Richard van Hoek Fotografie

Gezondheidscentrum officieel geopend

H'VELD-G'DAM Op zaterdag 23 juni werd het nieuwe gezondheidscentrum aan de Peulenstraat 152 officieel geopend door burgemeester Dirk Heijkoop. ,,Een historische dag'', zoals hij het zelf noemde.

door Lucas Versteeg

Het gezondheidscentrum is al sinds 1 april in gebruik, maar zaterdag was er een open huis zodat iedereen een kijkje kon nemen. Aan het begin van de dag werd het centrum symbolisch geopend. Felicitaties gingen uit naar ondernemers, inwoners en werknemers. ,,Het gezondheidscentrum is een nieuwe parel voor Hardinxveld-Giessendam,'' zei de burgemeester in zijn toespraak. Hij knipte, geheel in stijl, het lint open met een verbandschaar. Het nieuwe bord op het terrein werd zichtbaar. De menigte, van ondernemers tot dokters en andere geïnteresseerden, applaudisseerde.

In het voormalige Rabobankgebouw zijn verschillende partijen gevestigd die te maken hebben met gezondheid. Zo is er een Centrum voor Fysiotherapie, een apotheek en zijn er huisartsenpraktijken. Er is zeven jaar gewerkt aan de realisatie van het gezondheidscentrum. De eerste plannen werden in 2011 gepresenteerd. Toen was het nog de bedoeling dat het centrum aan de Stationsstraat gebouwd zou worden. Omdat het terrein in 2016 nog steeds braak lag, werden deze plannen gewijzigd. De huisartsen van het Lokaal Centrum voor Gezondheidszorg (LCG) beëindigden de samenwerking met woningbouwvereniging Omnivera GWZ. Het was de bedoeling dat er ook 26 zorgwoningen zouden komen bij het gezondheidscentrum dat dus in eerste instantie aan de Stationsstraat zou komen. Door het afhaken van de zorgpartij die de appartementen zou huren, kwam dit plan te vervallen. Er werd met een andere partij in zee gegaan, die de Rabobank aan de Peulenstraat heeft omgebouwd tot gezondheidscentrum.

De burgemeester is verheugd met de opening. Door de gezamenlijke huisvesting van de organisaties kunnen alle organisaties makkelijk samenwerken. Zo werken er op een normale dag zo'n honderd tot honderdvijftig mensen. Allemaal onder één dak, dat zorgt voor een verbinding. ,,Het is een prachtige aanwinst voor de inwoners'', aldus de burgemeester.