• dorpsbehoudhg.nl
  • dorpsbehoudhg.nl
  • dorpsbehoudhg.nl

Gidswandelingen in Hardinxveld

H'VELD-G'DAM De Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam viert dit jaar haar veertig jarige bestaan. Daaraan zal in 2019 de nodige aandacht worden geschonken, waarbij het stichtingsbestuur aansluit bij hedendaagse accenten, zoals meer bewegen en oog voor duurzaamheid. Aanstaande zomer komen er wandelingen onder leiding van een gids en reeds nu zijn er drie fiets- annex wandelroutes beschikbaar.

Hardinxveld-Giessendam is een langgerekt dorp aan de rivier de Merwede. Een dorp waar de inwoners het naar de zin hebben. Waar ze met plezier wonen, ook werken en vaak recreëren. Ook een dorp waar best veel mooie dingen te zien zijn. Er is een gevarieerde bebouwing in de bewoningslinten, maar ook in de wijken. Langs het hele dorp loopt een brede rivier. Het dorp is uitstekend bereikbaarheid per spoor en autoweg. En dan is er nog de romantische Giessen, die voert naar het agrarisch georiënteerde veenweidelandschap. Allemaal zaken die bijdragen aan het welzijn van de bewoners. Die kunnen naar hartenlust genieten van wat er is, bijvoorbeeld te voet of per fiets.

Over enige tijd is het mogelijk om via de Stichting Dorpsbehoud een gids te reserveren. Er zijn korte of langere wandelingen mogelijk, over De Buurt, door het centrum van Giessendam en Neder-Hardinxveld of een andere locatie naar wens.

Op dit moment zijn er al drie beschreven routes beschikbaar om per fiets of wandelend een stuk van het dorp te verkennen. Een voor Boven-Hardinxveld, een voor Neder-Hardinxveld en een voor Giessendam. Deze drie afzonderlijk te maken routes zijn ook aan elkaar te koppelen.

Wie actief mee wil denken en werken met het bestuur van de Stichting Dorpsbehoud kan contact op nemen met de stichting. Voorzitter Dick de Jong is bereikbaar op 06-22845889 en info@dorpsbehoudhg.nl.