• Richard van Hoek Fotografie

Giessenhofbraderie

HVELD-GDAM In en rond de Peulenstraat wordt zaterdag 16 juni de jaarlijkse braderie gehouden. Bij de ongeveer 125 kramen zijn de meest uiteenlopende zaken te koop. Voor de kinderen is er heel veel te doen. Muziek en zang nemen bij het evenement een belangrijke plaats in. s Middags zorgt een looporkest voor extra sfeer.
Op de braderie worden onder andere sieraden, kleding, boeken en woonaccessoires aangeboden. De catering op het plein van Den Bogerd wordt verzorgt door De Koperen Snor. Bezoekers kunnen tevens neerstrijken op het terras van cafe t Peultje en bij De Buurman.
De kinderen kunnen onder begeleiding een ritje maken op een van de ponys van manege Leeuwenhoeve. De dieren staan op de parkeerplaats in de Talmastraat. Verder is er voor hen een draaimolen, trampolines, een springkussen en er wordt een Speel-In ingericht.
Diverse vereniging geven demonstraties op de parkeerplaats van de Rabobank en muziekvereniging EMS geeft daar een optreden. Ook zijn er optredens van Shantykoor Ahoy, het duo Crockett The Free Candle en de band s Avonds als het donker wordt. Deze optredens zijn op het plein van Den Bogerd. Daar geven leerlingen van Dansstudio Jolynda overigens een een demonstratie Streetdance.