• ZHZActueel.nl

Gorcumse (60) bekent aanrijding Wieling

H'VELD-G'DAM - Een zestigjarige vrouw uit Gorinchem heeft bekend dat zij zich op donderdag 15 januari schuldig heeft gemaakt aan een aanrijding op de Wieling in Hardinxveld-Giessendam. Na de aanrijding reed de vrouw door zonder zich bekend te maken. Bij het ongeval kwam een 91-jarige fietser ten val. De man raakte licht gewond en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bij het ongeval raakt de auto van de zestigjarige bestuurster beschadigd; de linkerbuitenspiegel bleef achter op de plaats van het ongeval.

Een getuige zag dat de bestuur(st)(d)er reed in een donkergrijze auto. De getuige zag dat degene die het voertuig bestuurde een vrouwspersoon moest zijn in de leeftijd van 50 tot 60 jaar en donkerbruin haar had met een lengte tot aan haar schouders. De getuige heeft ook gezien dat het voertuig een vijfdeurs-model betreft.

Door de politie werd direct onderzoek gedaan naar de herkomst van de spiegel. Uit dit onderzoek is gebleken dat het een linkerbuitenspiegel betrof van een personenauto van het merk Ford, type Fiesta, kleur donkergrijs (Seagrey).

Door de politie werd een onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de Gorcumse als verdachte kon worden aangemerkt. Gisteren werd deze verdachte door de wijkagenten Den Besten en Bakema gehoord. Hierin bekende zij dat zij betrokken was bij deze aanrijding. Door de politie zal verder proces-verbaal worden opgemaakt en de Officier van Justitie zal een beslissing nemen omtrent de vervolging van verdachte.