Groepsaankoop zonnepanelen voor inwoners van Hardinxveld-Giessendam van start

H'VELD-G'DAM Op 9 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid, kondigt gemeente Hardinxveld-Giessendam de start aan van de groepsaankoop zonnepanelen 'SamenZonneEnergie'. Vanaf maandag 12 oktober kunnen inwoners van de gemeente zich vrijblijvend inschrijven als deelnemer van de groepsaankoop. Na een veiling onder gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers ontvangen alle geïnteresseerden een aanbod op maat.

Gemeente Hardinxveld-Giessendam start de groepsaankoop met 14 andere Zuid-Hollandse gemeenten in samenwerking met het onafhankelijke consumentencollectief iChoosr. Dit is alweer de vijfde groepsaankoop van SamenZonneEnergie in de provincie Zuid-Holland.

In de gemeente Hardinxveld-Giessendam hebben inmiddels 71 huishoudens meer dan 766 zonnepanelen aangeschaft via SamenZonneEnergie. De verklaring voor het succes van SamenZonneEnergie is volgens Kirsten Kremer, projectmanager van SamenZonneEnergie, te vinden in de voordelen die je kunt behalen met een groep. "Samen kun je de beste prijs-kwaliteitverhouding bedingen. SamenZonneEnergie doet daarnaast al het complexe uitzoekwerk en informeert deelnemers tijdens de actie uitgebreid over zonne-energie en persoonlijke mogelijkheden", aldus Kremer.

Vrijblijvend inschrijven

Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan de groepsaankoop door zich uiterlijk 11 november vrijblijvend in te schrijven viawww.SamenZonneEnergie.nl <http://www.samenzonneenergie.nl/>. Op 12 november organiseert SamenZonneEnergie een veiling onder zonnepanelenleveranciers. De leverancier die het beste bod uitbrengt, wint de veiling en doet de deelnemers een persoonlijk aanbod. Als een deelnemer besluit om het aanbod te accepteren, dan wordt er een volledig en kwalitatief hoogwaardig zonnepanelensysteem geïnstalleerd. Vanaf dat moment wekt de nieuwe eigenaar van het zonnepanelensysteem direct zelf zonne-energie op. Gemeente Hardinxveld-Giessendam zet via SamenZonneEnergie dus een stap naar een duurzamere omgeving.