• Hoogvliet

Groot zonnedak op Hoogvliet in Hardinxveld

H'VELD-G'DAM Op supermarkt Hoogvliet in Hardinxveld komen honderden zonnepanelen. Daarmee heeft de supermarkt meteen één van de grootste zonnedaken van Hardinxveld. De panelen worden geplaatst door energiebedrijf Nuon.

Bijna 60.000 kWh stroom per jaar verwacht Hoogvliet op te wekken met zo'n 262 zonnepanelen op het dak van de supermarkt, gevestigd aan de J. Van Stolbergstraat in Hardinxveld. Dat is evenveel elektriciteit als ongeveer 20 huishoudens jaarlijks gebruiken. ,,Wij willen onze impact op het klimaat verkleinen", verklaart Robert Langman, hoofd technisch beheer van Hoogvliet Nederland. ,,Door zelf onze eigen energie op te wekken zorgen we daarvoor. Tegelijk proberen we efficiënter om te gaan met ons energieverbruik. Energiebesparing en investeren in duurzame energie zijn MVO-prioriteiten van ons bedrijf." Robert Langman verwacht dat begin volgend kalenderjaar de eerste panelen geïnstalleerd worden op de Hoogvliet in Hardinxveld.

ZONNIGE TOEKOMST ,,Bij een modern bedrijf hoort gewoon dat je ook investeert in duurzame energie", zegt Wijnand Tjepkema, relatiebeheerder van energiebedrijf Nuon. "Als Nuon zijn we al lange tijd in gesprek met Hoogvliet. Het bedrijf heeft ontzettend veel ruimte op allerlei daken. Niet alleen in Hardinxveld, maar ook elders in Nederland. Tegelijkertijd gaat de prijs voor zonnepanelen omlaag en verbetert de techniek jaarlijks, zodat er zelfs met weinig zon toch energie opgewekt kan worden. En ook financieel kan het uit: zeker in combinatie met de aantrekkelijke SDE+-regeling kan er een mooi rendement gemaakt worden. Als Nuon zijn we natuurlijk trots dat we dit voor Hoogvliet mochten verzorgen. We feliciteren hen met deze mooie stap en wensen hen een toekomst toe met vooral veel zon!"

Fotobijschrift:

Wijnand Tjepkema van Nuon en Robert Langman van Hoogvliet Supermarkten onthullen het zonnepanelen-logo. Met het logo laat Hoogvliet Supermarkten zien dat zij investeert in duurzame energie.