• Rivas Zorggroep

Gulle donatie voor verpleeghuis Judith Leysterhof

H'VELD-G'DAM Verpleeghuis Judith Leysterhof in Hardinxveld-Giessendam heeft op woensdag 6 juni een cheque ter waarde van € 4.000,- ontvangen uit handen van kringloop De Cirkel. Dankzij deze donatie kunnen medewerkers van Judith Leysterhof de tuin uitbreiden en een belevingstuin aanleggen.

Willy Weima, zorgregisseur bij Rivas, is erg blij met de donatie. ,,Dankzij deze donatie kunnen we eindelijk de belevingstuin realiseren. In de belevingstuin worden bewoners met dementie geestelijk en lichamelijk gestimuleerd." De tuin wordt uiteindelijk zo ontworpen dat het een positieve bijdrage levert aan de kwaliteit van leven voor de bewoners. Willy: ,,Zo kunnen bewoners oefeningen in de tuin doen, maar ook rondlopen en genieten van de bijzondere planten. Dit roept positieve associaties en herinneringen op."

,,We zijn heel dankbaar dat kringloop de Cirkel dit mooie bedrag aan verpleeghuis Judith Leysterhof heeft gedoneerd. Mede dankzij deze donatie kunnen wij weer iets moois voor de bewoners realiseren. Zelf hadden wij nog een fancy fair georganiseerd, waarvan de opbrengst ook wordt gebruikt voor de belevingstuin."