• Vierspan
  • Vierspan

HAGI Live en nieuwjaarsfeest

H'VELD-G'DAM Twee avonden feest. Stichting het 4Span organiseert niet alleen het jaarlijkse nieuwjaarsfeest, maar er wordt, in samenwerking met Wim van Dijk en Rob den Breejen, ook een souvenir van het HAGI festival opgezet: HAGI Live op zaterdagavond 29 december.

door Suzanne Heikoop

Ada Timmer en Sander aan de Wiel, twee van de vier organisatoren, zitten in Foyer de Wielewaal om nog wat dingen rond de kaartverkoop door te spreken. Ada: ,,Zoals de meeste mensen weten is onze zeer gewaardeerde medeorganisator Arie van Noordenne op 13 juli plots overleden. Na het overlijden van Arie hebben we zijn taken zo goed mogelijk verdeeld en een aantal mensen bereid gevonden om bepaalde taken van Arie over te nemen. Zo kunnen we de inwoners van Hardinxveld toch voorzien van twee mooie feesten. We zetten er met elkaar de schouders onder en dat had Arie ook zo gewild."

Door het succes van HAGI Rock vorig jaar, heeft Het 4Span, in samenwerking met Wim van Dijk en Rob den Breejen, ook dit jaar een extra avond ingepland; HAGI Live. Sander: ,,Op zaterdag 29 december trappen we af met covers en nederpop. Het genre is wat breder dan rock-editie vorig jaar, dus we hopen op nóg meer publiek. Om 19.00 uur beginnen we met de lokale coverband Between Rivers. Nederpop artiest Guus Bok en zijn liveband nemen het stokje van hen over en coverband Anderkovver sluit het feestje af, tot rond de klok van één. Met alle drie de artiesten hebben we al goede ervaringen, dus we weten zeker dat dit een succesformule is."

Twee avonden later is het nog een keer feest. Ada: ,,Iedereen heeft een nachtje gehad om bij te komen van HAGI Live, dus we verwachten minstens zoveel publiek op ons nieuwjaarsfeest. Om half 1 gaan de deuren van de Wielewaal open. Er is geen minimale of maximale leeftijd; iedereen is welkom. Uiteraard wordt er wel een alcoholbeleid gevoerd en hopen we dat de bezoekers het ook op dat gebied gezellig willen houden. De welbekende feestDJ Barry Fest komt langs met zijn 'Nooit meer naar huis-tour'. Hij brengt een skihutzanger mee. Tussendoor komen Matsoe Matsoe en MC Mylo een uurtje draaien. We hopen er, samen met de bezoekers en onze vrijwilligers, weer een groot feest van de maken. Aan de line-up ligt het in elk geval niet."

Kaarten voor HAGI Live of het nieuwjaarsfeest zijn 10 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur. De voorverkoopadressen zijn Foyer de Wielewaal, Cafetaria Wielwijk, VV Hardinxveld, Café het Peultje en Tapperij Damrak. Dit jaar is er voor het eerst ook een online kaartverkoop op www.het4span.nl.