• H. Bakker

Hardinxveldse schilderes verovert expositieplaats in Rijksmuseum

H'VELD-G'DAM De Hardinxveldse schilderes Wijnie Verhey heeft de eindronde van de door het Rijksmuseum uitgeschreven wedstrijd gehaald.

Ter ere van 350-ste sterfjaar van Rembrandt presenteert het Rijksmuseum een grootse zomertentoonstelling Lang Leve Rembrandt. Deze is te bewonderen van 15 juli tot 15 september in het Rijksmuseum in Amsterdam.

8370 kunstenaars uit 95 landen gaven gehoor aan de oproep hun zelfgemaakt kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt in te zenden.

Van de inzendingen worden deze zomer 563 inzendingen getoond in het Rijksmuseum onder de titel Lang Leve Rembrandt waaronder een van de 118 zelfportretten van Rembrandt het schilderij van Wijnie.

De Hardinxveldse schilderes vertelt: ,,Ik heb een zelfportret van Rembrandt geschilderd met acryl op doek, met de titel Rembrandt gezien door een andere bril. Door Rembrandt te voorzien van een bril geeft het het zelfportret een eigentijds karakter."

Wijnie vertelt enthousiast verder: ,,Al zeker 20 jaar schilder ik met veel plezier schilderwerken van acrylverf, aquarel, pastelkrijt en andere technieken. Veelal eigen inspiraties, maar ook in opdracht. Vele jaren heb ik al les gegeven en mensen geïnspireerd deze heerlijke bezigheid onder de knie te krijgen."

Naast dat het schilderij van Wijnie te bewonderen is in het Rijksmuseum zijn haar overige werken te zien op wijnieverhey.exto.nl