• WaterNatuurlijk Rivierenland

Hennie Roorda lijsttrekker WaterNatuurlijk Rivierenland

H'VELD-G'DAM De leden van WaterNatuurlijk Rivierenland hebben wederom de Nijmeegse Hennie Roorda gekozen tot lijsttrekker voor de komende waterschapsverkiezingen in maart 2019. Zij voert een lijst van in totaal 38 kandidaten aan, verspreid over het hele Rivierengebied.

De kandidatenlijst onder aanvoering van Hennie Roorda is door de ledenvergadering van WaterNatuurlijk Midden Nederland vastgesteld. Roorda zit op dit moment al in dagelijks bestuur van Waterschap Rivierenland en is blij met haar benoeming en ook met de rest van de lijst: ,,Hiermee kunnen we weer verder bouwen aan een schoon, groen en duurzaam Rivierengebied. We gaan zoals altijd voor concrete resultaten. Dat betekent investeren in biodiversiteit en natuur, in duurzame energie, maar ook in schoon water, waar het bestrijden van de nieuwe stoffen, zoals microplastics en medicijnresten wat ons betreft bij hoort. Ons motto is dan ook: duurzaam doen!"

In de top tien van de lijst wordt de ervaring van de huidige fractie aangevuld met enthousiaste nieuwelingen, die popelen om aan de slag te gaan. Daarbij worden alle regio's in Rivierenland vertegenwoordigd. ,,Dat is belangrijk", geeft Roorda aan. ,,Want in een grote stad als Nijmegen spelen vaak andere zaken dan in ons landelijk gebied. De lijst is daarmee een mooie afspiegeling van ons Rivierengebied, ook qua man-vrouw verdeling. Toch is er een ding dat ons allemaal bindt en aanzet tot doen en dat is onze liefde voor water en natuur."

Water Natuurlijk is de groene waterschapspartij, die opkomt voor de belangen van natuur, landschap, milieu en recreatie. Op initiatief van onder meer Vereniging Natuurmonumenten, de Natuur- en Milieufederaties en ondersteund door de politieke partijen GroenLinks en D66, nam WaterNatuurlijk in 2008 voor het eerst deel aan de verkiezingen en werd direct landelijk de grootste partij.

De komende waterschapsverkiezingen zijn op 20 maart 2019, gelijktijdig met de verkiezingen voor de Provinciale Staten. ,,Dat lijkt nu nog ver weg, maar achter de schermen wordt al hard gewerkt. We willen dat elke inwoner van ons gebied straks weet dat WaterNatuurlijk dè Groene en de Duurzame waterschapspartij is."