• De Koperen Knop
  • De Koperen Knop
  • De Koperen Knop

Lezing over schaatsen van Krijn van der Ham

H'VELD-G'DAM In Museum De Koperen Knop houdt de vermaarde schaatsenverzamelaar Krijn van der Ham een lezing. Iedereen is welkom op donderdag 23 januari om te komen luisteren en genieten van de schaats en alles daarom heen. Aanleiding is de expositie, die op dit moment in het museum te zien is en de welluidende titel draagt Onder Nul.

Een bezoek aan deze expositie, waarbij Krijn van der Ham de deelnemers zal wijzen op bijzonderheden, maakt deel uit van de lezing. Iedereen is daarom al welkom vanaf 19.30 uur, terwijl de lezing om 20.00 uur start. Krijn van der Ham vertelt van alles weten over de geschiedenis van de schaats en het unieke Hollandse gebeuren, het schaatsen. Zijn kennis is op regionaal gebied groot, waarmee hij bijdraagt aan de schaatshistorie van de Alblasserwaard en omgeving.

Zijn lezing wordt ondersteund met beeldmateriaal, waardoor het publiek een beeld krijgt van de bijzondere elementen die hij heeft als lid van de landelijke verzamelaarsvereniging De Poolster.

Voor de expositie zijn de kosten 5 euro entree, inclusief een gratis consumptie voorafgaand aan de lezing. In de pauze is er koffie, thee en fris verkrijgbaar. Het adres van Museum De Koperen Knop is Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. Info: koperenknop@koperenknop.nl, 0184-611366, www.koperenknop.nl.