• Rivas Zorggroep

Informatiemarkt over thuis- en verpleeghuiszorg bij Rivas Zorggroep

H'VELD-G'DAM Voor iedereen die meer informatie wil over thuiszorg en verpleeghuiszorg, houdt Rivas op donderdag 28 september een informatiemarkt. Van 15.00 tot 17.00 uur zijn bezoekers van harte welkom in verpleeghuis Tiendwaert aan de Jupiterstraat 2 in Hardinxveld-Giessendam. Daarnaast kunnen mantelzorgers terecht voor handige tips en adviezen.

,,We stemmen de zorg in het verpleeghuis specifiek af op onze bewoners door programma's als Omgevingszorg en Gewoontegetrouw", vertelt Piety Nijhoff, teamleider bij Rivas. ,,Er is aandacht voor de omgeving zodat deze herkenbaar en voorspelbaar is voor onze bewoners. Bijvoorbeeld door rekening te houden met de inrichting van de woonkamer, de kleur van het servies en een persoonsgericht ritme en structuur van de dag. Daarnaast zetten we met Gewoontegetrouw de gewoonten van bewoners nog meer centraal. Met nog meer aandacht voor de individu en zijn/haar naasten. Onze medewerkers worden ook getraind om te focussen op belangrijke gewoonten en rituelen van een bewoner. Tijdens de informatiemarkt geven we verschillende voorbeelden uit de praktijk."

Naast informatie over verpleeghuiszorg, kunnen bezoekers terecht voor informatie over Rivas thuiszorg. Ook staan er zorgprofessionals die meer kunnen vertellen over onder andere Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), hulpmiddelen, voeding en kleding. Piety: ,,We willen mantelzorgers ook handige tips en adviezen meegeven. Bijvoorbeeld over hoe zij voeding gemakkelijk kunnen aanpassen als sprake is van verslikkingsgevaar. Of hoe aangepaste kleding uitkomst kan bieden wanneer de zorgverlening moeilijker wordt doordat het uit- en aankleden van een naaste belastend wordt voor een mantelzorger."

Ook een kraam met informatie over vrijwilligerswerk bij Rivas is te vinden op de informatiemarkt. Piety: ,,Vrijwilligers zijn belangrijk en hebben voor onze bewoners een onmisbare toegevoegde waarde. De vrijwilligers kunnen met hun inzet een verschil maken voor de bewoners. Dat doen zij bijvoorbeeld door kleine activiteiten met de bewoners te ondernemen of samen een uitstapje te maken."

Voor meer informatie over verpleeghuiszorg in Tiendwaert en andere diensten van Rivas, kijk op www.rivas.nl of bel met Rivas Zorglijn 0900-8440.