• Picasa

Intocht Sinterklaas en Pieten in Giessen-Oudekerk en Giessenburg

GIESSENBURG De stoomboot van Sinterklaas legt zaterdag 18 november volgens traditie om 13.00 uur eerst even aan bij Cafe Olt Ghiessen in Giessen-Oudekerk. Vervolgens kunnen de kinderen in Giessenburg om 14.00 uur samen met Da Capo hun mooiste liedjes laten horen als de Sint en zijn Pieten afmeren bij de Giessenbrug. De intocht van de Sint wordt muzikaal ondersteund door de muziekpieten. Natuurlijk hoopt de Goedheiligman dat er weer heel veel kinderen, vaders en moeders op hem staan te wachten. ,,Dat vind ik altijd zo gezellig, vooral als ze allemaal voor ons zingen", liet de Sint ons per e-mail weten. De Pieten zorgen als vanouds voor lekkere pepernoten, dat wordt weer smullen. De ontvangst in Giessenburg wordt feestelijk omlijst door muziekvereniging DaCapo, sportvereniging Vridos en de Middenstandsvereniging die met elkaar de intocht verzorgen.

Na veilig aan land te zijn gestapt, wandelen Sint en Pieten richting Dorpsstraat naar de waarbij de kleintjes hem een handje kunnen geven. De Sint zal al wandelend via de Dorpsstraat-oost naar De Til gaan. In de Midden Zaal van De Til vindt vanaf 14.45 tot 16.00 uur het Sinterklaasfeest plaats voor de Giessenburgse schoolkinderen uit de groepen 1, 2 en 3 van de basisscholen. Na afloop krijgen alle kinderen een leuk presentje. Uiteraard worden eventuele ouders niet in deze zaal toegelaten. Bij erg slecht weer gaat de Sint direct na aankomst in Giessenburg naar De Til en in dat geval kunnen de allerkleinsten en hun ouders ook even mee. Kinderen die niet op één van de Giessenburgse basisscholen zitten, maar wel in aanmerking willen komen van een gratis toegangsbewijs, kunnen dit krijgen bij de ingang van De Til. Telefonisch opgeven via 0184-654004.

Kinderen die door een langdurige ziekte niet naar het feest kunnen, worden door de Sint thuis bezocht; aldus de grijze kindervriend. Een telefoontje naar 06-11255526 is voldoende.