Janneke gaat Roparun-avontuur aan

H'VELD-G'DAM Janneke Versteeg - de Krijger gaat op 3 juni de uitdaging aan en start op zaterdag 3 juni samen met haar teamgenoten aan het Roparun-avontuur. Voor Janneke is het de eerste keer dat zij samen met Roparun Team 293-Steamwork in Hamburg aan de start staat van de Roparun, een estafetteloop waarbij in 48 uur 560 kilometer wordt afgelegd door een team van hardlopers en fietsers. Op deze manier wordt er geld ingezameld voor mensen met kanker.

Janneke kijkt erg uit naar de Roparun. Zij gaat mee met het team om de catering te verzorgen. ,,Maandag 5 juni hopen we, na 560 km hardgelopen te hebben, rond 15.30 uur op de Coolsingel in Rotterdam aan te komen. Ik ga de catering verzorgen en zal in de 48 uur continue klaarstaan om ervoor te zorgen dat het hardwerkende team zich staande weet te houden. Ook zal het gehele team de laatste paar kilometers samen afleggen." Maar voordat er aan het avontuur gestart kan worden moet er ook sponsorgeld ingezameld worden. Geld dat door Stichting Roparun gebruikt wordt voor het toevoegen van waardevolle dagen aan het leven van mensen met kanker. Dit gaat nadrukkelijk niet om geld voor onderzoek, maar voor (na)zorg bij patiënten.

,,Voor ons Roparunavontuur zijn wij afhankelijk van sponsors", legt Janneke uit. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om losse kilometers te sponsoren voor een tientje of om een steamy spaarpot aan te schaffen voor vijf euro. Ook worden er loten verkocht door het team. Deze loten kosten 2,50 euro.

De 5 voorgaande edities heeft het team in totaal al ruim € 191.000 overgemaakt aan de Roparun. De tussenstand is op dit moment € 3.000. ,,We hebben dus nog veel geld nodig", zegt Janneke. ,,Alle kleine beetjes helpen. De komende maand staan nog 3 sponsorlopen gepland waarmee we in totaal zeker 25.000 euro hopen op te halen."

Voor meer informatie: www.team293-steamwork.nl of kijk op Facebook: www.facebook.com/StichtingSteamwork