• Cees de Bruijne

Kerken en scholen vieren feest in kerkzaal De Parel

H'VELD-G'DAM Afgelopen zondag was het weer zover: de jaarlijkse zondag waarop er een duidelijke relatie zichtbaar is tussen de basisscholen van Hardinxveld-Giessendam en de kerken. Zo was het ook weer feest in de kerkzaal van De Parel, waar de Kerk van Hoop haar zondagse diensten houdt. De zaal was versierd met vele tekeningen en werkjes die door de kinderen van de basisscholen gemaakt waren. Een groot deel van de samenzang werd begeleid door een groep enthousiaste kinderen van de gemeente, met hun muziekinstrumenten. Anderen namen plaats achter de zangmicrofoons om de volle kerkzaal extra enthousiast te maken bij het zingen.

Het thema van dit jaar was: Esther een koningin met lef. Een paar gemeenteleden verzorgden een beeldende uitleg van lef hebben in onze tijd. Een punker in de kerk zorgde voor vrolijke gezichten en iedereen werd tot nadenken gestemd toen zij - na het schieten van zelfgemaakte pijltjes uit een blaaspijp- enkele mensen naar voren haalde om hen te vragen naar hun moed om voor het geloof uit te komen. Ds. Johan Weij sloot er later in zijn preek voor kinderen bij aan. Hij maakte aan de hand van het verhaal over koningin Esther duidelijk dat geloof niet betekent dat je nooit eens bang bent. Hij verwees naar de poster van 'Visje': moed is angst die gebeden heeft.

Eerder werd vanuit het bijbelverhaal de link gelegd met ons koningspaar. Op donderdag 2 februari zijn Koning Willem Alexander en Koningin Maxima 15 jaar getrouwd. Alle aanwezigen werden verzocht om een prachtig versierde felicitatiekaart, met de groeten uit Hardinxveld-Giessendam, te voorzien van hun naam. Dat hebben velen gedaan. De kaart is verstuurd naar het koningspaar. Op de website van de Kerk van Hoop is een compleet fotoverslag van deze kerk-school- gezinsdienst te zien.