• SHe Fotografie
  • SHe Fotografie

Kerstconcert van Op Weg, Shine en Nina den Hartog

H'VELD-G'DAM ,,We willen een mooie, warme avond beleven met elkaar en het publiek." vertelt Bastiaan van der Pijl, dirigent van zowel Gospelkoor Shine uit Sliedrecht als Jeugdkoor Op Weg uit Boven-Hardinxeld. Deze koren geven op zaterdagavond 9 december in samenwerking met Nina den Hartog, winnares van Idols 2016, een kerstconcert in De Nieuwe Doelen in Gorinchem.

door Suzanne Heikoop

Het is een gezellige bedoening bij de gezamenlijke repetitie van Shine en Op Weg. Iets té gezellig, dirigent Bastiaan van der Pijl probeert zijn koren te kalmeren. ,,Een koor van veertig of zestig mensen is nog wel bij de les te houden, maar hier staan er honderd en we hebben niet veel oefentijd meer. Er moet dus even flink doorgewerkt worden." De samenwerking tussen de koren ontstond doordat zowel de dirigent als de koren de wens hadden om een kerstconcert te geven en veel leden van beide koren elkaar kennen. Rianne Kortenhoeven, lid van de kerstcommissie namens Shine, vertelt: ,,Op Weg is een jeugdkoor voor 14 tot en met 35 jaar. Het koor begon 43 jaar als een jeugdkoor van de Gereformeerde Kerk in Boven-Hardinxveld, maar is inmiddels uitgegroeid tot een interkerkelijk koor. Leden kunnen, naast zingen, ook deelnemen aan activiteiten zoals Bijbelstudies en kamp. Op Weg is lekker toegankelijk en een leuke manier om mensen te ontmoeten. Als leden uit de doelgroep groeien gaan ze soms door bij het Sliedrechtse gospelkoor Shine, wat acht jaar terug is opgericht. Die route heb ik zelf ook gevolgd. Bij Shine kunnen leden tot hun vijftigste terecht om lekker te zingen." Nu bundelen de koren de krachten om samen aan een kerstconcert te werken. ,,We begonnen in mei met de voorbereidingen en voor de zomervakantie stonden we al in onze korte broek kerstliederen te zingen."

Toen de eerste plannen gemaakt waren nam Bastiaan contact op met Nina den Hartog, winnares van Idols 2016. ,,Er ontstond het idee om een solist te vragen. Ik vind Nina een heel goede zangeres en het is ook mooi dat ze er in de media zo open voor uitkomt dat ze christen is. Ik nam contact met haar op en het leek haar leuk om mee te doen." Het concert zal bestaan uit samenzang, koorzang van beide koren, solostukken van Nina en gezamenlijke nummers, alles aan elkaar gepraat met verbindende teksten van het kerstverhaal. Bastiaan: ,,Zowel Engelse als Nederlandse nummers, rustig en up tempo, ondersteund door tien muzikanten. Er is voor ieder wat wils. We hopen een mooie warme avond te kunnen beleven met elkaar en het publiek. Daarnaast hopen we, door de laagdrempeligheid van het theater, aan zoveel mogelijk mensen de kerstboodschap mee te kunnen geven. Onze Hoop ligt in een kribbe."

Het kerstconcert 'Hope is born in Bethlehem' vindt op zaterdag 9 december plaats in schouwburg De Nieuwe Doelen, Haarstraat 64 in Gorinchem. De uitvoering start om 20.00 uur, deuren zijn open om 19.30 uur. Tickets á 7,50 zijn verkrijgbaar via www.jeugdkooropweg.nl en www.gospelkoorshinesliedrecht.nl. Beide koren zijn op zoek naar nieuwe leden. Meer informatie is te vinden op eerdergenoemde websites.