Kim Putters opent nieuwe expositie De Koperen Knop

H'VELD-G'DAM De komende expositie in Museum De Koperen Knop wordt geopend door professor dr. Kim Putters. De expositie 'Prachtige oude mensen' toont op een opmerkelijke wijze portretschilderijen, textiele beelden en foto's van oude mensen. De directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau zal ter gelegenheid daarvan over dat onderwerp spreken.

Het wordt een bijzondere expositie, in de herfst, over de mensen die de herfst van hun leven hebben bereikt. Centraal staat het portret, waarop te zien is dat de kracht van het leven plaats heeft gemaakt voor berusting en een glimlach. Te zien van 22 september t/m 31 oktober in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam.

Rond de expositie worden enkele bijzondere activiteiten georganiseerd (zie voor tijden en prijzen de website of bel met het museum):

24 september 2015: lezing door Louky Scheltema (Hersenstichting) over geheugen en vergeten.

1 oktober 2015: Dag van de Ouderen (sporthal de Wielewaal).

6 oktober 2015: interviewgesprek met de kunstenaressen en speciale rondleiding.

9 oktober 2015: Duo Jong Belegen - kleinkunstvoorstelling Van oude dingen en mensen die voorbij gaan.

Er is tijdens de expositie een speciaal bezoekarrangement voor groepen: entree museum, ontvangst met koffie of thee met cake, een rondleiding door de expositie en een drankje na afloop. € 9,50 per persoon. Tijdig reserveren gewenst: 0184-611366 of koperenknop@planet.nl. Tegelijk is in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam een kleine expositie te zien van twee oude mensen op leeftijd. Hun foto's op groot formaat, met voorwerpen, die ze hebben gebruikt.

Iedereen is van harte welkom op de expositie Prachtige Oude Mensen in Museum De Koperen Knop, Binnendams 6 te 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. Het museum is open van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 en 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor inlichtingen: 0184-611366 of www.koperenknop.nl. Het museum heeft eigen parkeerruimte en is goed per auto en openbaar vervoer te bereiken. De opening is: zaterdag 19 september om 16.00 uur.