Kinderen De Driemaster interviewen de burgemeester

H'VELD-G'DAM Burgemeester Roel Augusteijn werd maandag 21 maart stevig aan de tand gevoeld door leerlingen van groep 3 en 4 van basisschool De Driemaster. De burgemeester bezocht de school in het kader van het thema 'Mijn wereld'.

De kinderen van groep 3 en 4 van O.B.S. De Driemaster keken er al een tijdje reikhalzend naar uit: ze mochten burgemeester Augusteijn ontmoeten. Afgelopen maandag was het dan zover: de burgemeester bracht een bezoek aan de school.

'Wat vindt u de mooiste plek in ons dorp?', 'Wat zijn uw hobby's?' en 'Heeft u altijd een net pak aan?'. De kinderen mochten burgemeester Augusteijn allerlei zelfbedachte vragen stellen. In het kader van de jaarlijks terugkerende Welkomweek van het openbaar onderwijs werken alle kinderen van de basisscholen van Stichting OVO deze week rondom het thema 'Mijn wereld'. De groepen 3 en 4 zijn aan de slag gegaan met het 'ons dorp; de perfecte gelegenheid om de burgemeester uit te nodigen voor een ontmoeting'.

Tijdens het interview hebben de kinderen vragen gesteld over het werk, het gemeentehuis en de samenwerking tussen politie en brandweer. Maar ook persoonlijke zaken zijn aan bod gekomen. De burgemeester heeft hier een heel boeiend betoog over gehouden. Als afsluiting kreeg hij van de kinderen mooie collages om zijn werkkamer mee op te vrolijken.