'Kinderen enthousiast maken voor God'

H'VELD-G'DAM - Het is over twee weken weer voorjaarsvakantie. Traditiegetrouw zet sporthal de Wielewaal haar deuren open voor de tweedaagse kinderevangelisatiecampagne 'Kom jij ook?'

Door Walter Leendertse

@wleendertse

Samen met nog 7 andere vrijwilligers zijn Arina Hagenaar en Petroesjka Paans vanaf de zomervakantie bezig om een mooi programma te bedenken. ,,Je gaat met elkaar brainstormen en komt op een aantal thema's. Dit jaar hebben we gekozen voor het thema feest", aldus Paans. Dit jaar staan het Poerimfeest -de geschiedenis van Esther- en de gelijkenis van het feestmaal centraal.

Het is de missie van de organisatie om kinderen in aanraking te brengen met God en het christelijk geloof. Door een programma te bedenken dat kinderen aanspreekt, proberen de teamleden kinderen enthousiast te maken om ook andere vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen. Tijdens het morgenprogramma wordt er een verhaal verteld en wordt er geknutseld. Op maandagmiddag wordt er een spelletjesmiddag georganiseerd. Op dinsdagmiddag komt Ben van den Akker langs met een kindershow. Volgens Paans en Hagenaar is deze variëteit aan activiteiten al zo'n 40 jaar de kracht van de 'Kom jij ook?': Op een creatieve en laagdrempelige manier, geïnspireerd door Gods Geest, het evangelie overbrengen.

Voor de kinderen uit groep 7 en 8 is er een avondprogramma in de Bron aan de Maasstraat. Dit jaar is het tijdstip vervroegd. ,,Sommige ouders vonden het vorig jaar wat te laat worden dus hebben we het tijdstip veranderd", legt Hagenaar uit. De kinderen zijn van harte welkom vanaf 17.00. Voor een maaltijd wordt gezorgd. ,,Maandag eten we pannenkoeken en dinsdag worden er kookworkshops gegeven waarbij de kinderen hun eigen eten maken."

Om het kostenplaatje rond te krijgen, kan de organisatie rekenen op financiële steun van verschillende kerken en bedrijven uit Hardinxveld-Giessendam. ,,En we hebben dit jaar een grote gift gekregen van kringloopwinkel de Cirkel vult Paans aan. ,,Hierdoor kunnen we weer een mooie tweedaagse organiseren!"