Kinderen extra welkom in De Koperen Knop

H'VELD-G'DAM 'Kijken en doen' is de titel van de RaboMuseumKidsweek, die van 15 tot en met 30 oktober plaatsvindt in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam. Dan zijn kinderen extra welkom om te komen kijken hoe er vroeger werd gewoond en geleefd of om deel te nemen aan een van de twee speciaal voor kinderen samengestelde workshops.

Wil je zien hoe een rijk boerengezin 200 jaar geleden leefde? Kom dan naar De Koperen Knop en je hebt een geweldige middag. Behalve de prachtige boerderij kun in de expositieruimte graffiti bewonderen met als thema 'straatkunst'. Op De Etage is een paviljoen ingericht waar je kunt zien hoe de mensen 7500 jaar geleden woonden. Hier ligt ook het wassen beeld van 'Trijntje'. Haar skelet is dichtbij het museum gevonden. Kinderen van 4 tot en met 14 jaar betalen € 2,-- entree, ouderen € 4,--. Je ontdekt heel veel als je een speurtocht maakt door alle kamers, de smederij en de hoepelmakerij. Er zijn gratis speurtochten op drie niveaus. Bij mooi weer liggen in de tuin Oudhollandse spelen voor je klaar.

Wil je zelf iets maken en ben je zes jaar of ouder? Kom dan op vrijdag 21 of woensdag 26 oktober 2016 naar de workshop van je keuze: versier een schrift of doosje met Staphorster Stipwerk of maak een mooi werkstuk van schelpen. Dit kost maar € 5,-- per persoon, inclusief een glas limonade en entree voor een museumbezoek. Die gratis toegang geldt alleen voor de kinderen die aan een workshop deelnemen. Je ouders mogen ook meedoen, maar die betalen wel entree. We beginnen met de workshops om 13.30 uur. Graag even aanmelden als je een workshop wilt doen: telefoon 0184 611366 of email: koperenknop@planet.nl.

Museum De Koperen Knop is gevestigd in en rondom een grote monumentale boerderij, die kort na de Tachtigjarige Oorlog is gebouwd. De openingstijden zijn: maandag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Het adres is Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. Voor verdere inlichtingen bel je met 0184-611366. Ook kunt je het museum een e-mail sturen: koperenknop@planet.nl. Kijk ook eens op de website www.koperenknop.nl.