• Koperen Knop

Kinderworkshops Donald Duck

H'VELD-G'DAM De expositie Donald Duck, die momenteel in Museum De Koperen Knop te zien is, wordt druk bezocht. Oud en jong komen genieten van de altijd weer driftige eend. De komende tijd zijn er vier workshops gepland, die gericht zijn op kinderen. Voor twee daarvan moet vooraf worden opgegeven en twee andere zijn inloopworkshops.

Op woensdagmiddag 15 augustus kan er om 15.00 uur worden deelgenomen aan een Workshop Muziek Maken met Donald Duck. De deelnemers krijgen dan les in speciaal voor Donald Duck bedoelde muziek. Dit gebeurt onder de deskundige leiding van muziekdocente Caroline Hoste, die zich hierin speciaal heeft verdiept. De kosten van deelname zijn € 5,- per kind en voor 10 augustus moet worden gereserveerd.

Op woensdag 5 september komt Maaike Slingerland naar De Koperen Knop om twee workshops Illustreren met Donald Duck te geven. Deze starten om 13.00 en om 15.00 uur. De deelnemers krijgen les in het maken van illustraties met afbeeldingen van Donald Duck. Hiervoor wordt € 10,- per kind gevraagd en de aanmeldingen moeten 31 augustus binnen zijn.

Voor deze beide workshops geldt dat er een minimum aantal deelnemers moet zijn, willen ze door kunnen gaan. Wees er snel bij, want er is ook een maximum gesteld aan het aantal deelnemers.

Op woensdag 8 augustus kan er tussen 13.00 en 16.30 uur worden deelgenomen aan een workshop Beplakken van Hout met figuren van Donald Duck. Dit gebeurt onder leiding van Teuny Bakker. Hiervoor worden uit oude en stukgelezen Donald Duck tijdschriften stukken gescheurd, die worden opgeplakt en later afgelakt. Op zaterdag 8 september , open monumentendag, wordt dit van 10.00 tot 15.00 uur herhaald. Deelname en materiaal is dan gratis en de kinderen hoeven zich ook niet vooraf op te geven.

Meer gegevens over het museum en over de expositie Donald Duck vindt u op de website van Museum De Koperen Knop, Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam: www.koperenknop.nl, e-mail koperenknop@koperenknop.nl en telefoon 0184-611366. Het museum is open van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 u uur, op zaterdag van 11.00 – 17.00 uur en in de maanden juli en augustus ook op maandag van 13.00-17.00 uur. Het museum beschikt over een gezellig museumcafé en van woensdag- tot en met zaterdagmiddag is bij mooi weer de theetuin geopend.