• Koningin Wilhelminaschool

Koningin Wilhelminaschool wint E-wasterace

H'VELD-G'DAM De Koningin Wilhelminaschool in Hardinxveld-Giessendam heeft de E-wasterace Waardlanden gewonnen. Zo'n 29 leerlingen haalden samen in totaal 9821 afgedankte elektronische items op. ,,Het was een spannende strijd, maar uiteindelijk hebben we gewonnen."

Tijdens de E-waste Race nemen scholieren uit groep 6, 7 en 8 het tegen elkaar op om e-waste, (kleine) elektronische apparaten, uit de wijk in te zamelen. De school die het meeste inzamelt wint een fantastische schoolreis voor de hele klas. Scholieren worden tijdens de race ondersteund door deze website waarop ze kunnen zien wie er in de wijk elektronische apparaten kwijt wil en wanneer dat kan worden opgehaald.

De E-waste Race werkt samen met lokale gemeenten en lokale afvalophaaldiensten en WEEE Nederland. De E-waste Race is winnaar van de E-waste 2.0 Challenge, een prijsvraag voor innovatieve ICT concepten om elektronisch afval in te zamelen. Deze prijs werd uitgeschreven door Wecycle, Utrechtinc en het Utrecht Sustainability Institute.

De E-waste race is daarnaast tot de 25 beste concepten benoemd van meer dan 300 inzendingen bij de Open IDEO Challenge - 'How might we establish better recycling habits at home'. Zie hier de 25 beste concepten.