Kor Nederveen nieuwe fractievoorzitter T@B

H'VELD-G'DAM De fractie van de Transparante partij voor Algemeen Belang (T@B) heeft een nieuwe fractievoorzitter. Raadslid Kor Nederveen volgt fractieleider Henk van Tilborg op. De lokale partij heeft hiermee een nieuw boegbeeld.

Sinds vorig jaar kampt Henk van Tilborg met gezondheidsklachten. Zijn functie werd tijdelijk overgedragen aan Kor Nederveen met assistentie van T@B-fractielid Arjan Faro. Maar doordat deze situatie aanbleef heeft Van Tilborg in goed overleg het fractievoorzitterschap onlangs definitief overgedragen aan Nederveen. ,,Het raadswerk heb ik weer opgepakt, maar het fractievoorzitterschap vergt nog te veel energie van mij. Daarom vinden wij het beter als deze post weer op volle sterkte wordt bemand. Kor is dan ook de perfecte opvolger", aldus Henk van Tilborg.

Kor Nederveen (48) is een lokaal gezicht. Geboren en getogen in Giessendam en getrouwd met zijn vrouw Connie. Samen met hun dochter Kim wonen zij op Buitendams. Nederveen is zelfstandig ondernemer met een bouwkundig adviesbureau. Sinds 2014 zit hij voor de T@B in de gemeenteraad en heeft een zeer brede kennis. Naast zijn bouwkundige achtergrond heeft hij kennis van gemeentefinanciën en is hij gespecialiseerd in het sociaal domein en de zorg. Zo is hij ook voorzitter van de raadswerkgroep sociaal domein.

Nederveen vertelt over zijn nieuwe functie: ,,Het is een enorme uitdaging waar ik zin in heb. De T@B is nu zes jaar de grootste partij en bereikt erg veel. Maar er is ook veel werk te doen. Daar ga ik voor. Samen met de T@B-fractie zet ik mij in voor onze inwoners en ons dorp!"