• T@B

Kor Nederveen van TAB met ziekteverlof

H'VELD-G'DAM Vanwege ziekte legt fractievoorzitter Kor Nederveen van de TAB zijn functie als raadslid voorlopig neer. Zijn tijdelijke vervanger is Paul Hoogstraten. Hij mag tot in ieder geval eind februari voor Nederveen invallen. Het is niet bekend met welke gezondheidsproblemen de fractievoorzitter kampt.

Hoogstraten was al burgerraadslid. Hij voerde in die hoedanigheid de afgelopen periode al vaker het woord namens de de lokale partij in de gemeenteraad. In de wet is vastgelegd dat het tijdelijke raadslidmaatschap maximaal zestien weken mag duren. Die periode kan daarna verlengd worden met nog eens zestien weken.
De benoeming van Hoogstraten als vervanger moet officieel nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad. Die neemt 8 november een besluit. Een speciale raadscommissie heeft al laten weten geen bezwaren te hebben tegen de aanstelling van Hoogstraten.
Hoogstraten staat op nummer acht van de lijst van de TAB, die als grootste partij vijf zetels heeft in de gemeenteraad. Voor hem stonden Trudy Baggerman en Kim Nederveen, de dochter van Kor. Baggerman is benoemd tot wethouder en Kim Nederveen heeft aangegeven dat ze momenteel niet voor de vacature in aanmerking wil komen.
In het raadsvoorstel voor de benoeming van Hoogstraten staat verder dat Nederveen de raadsvergoeding en de helft van de onkostenvergoeding behoudt. ,,De vervanger ontvangt de volledige raadsvergoeding en de volledige onkostenvergoeding die voor de betreffende gemeenteraad geldt.