Kranten BDUmedia werken samen met 'Kieskompas'

H'VELD-G'DAM - De lokale kranten van BDUmedia werken samen met digitale stemhulp 'Kieskompas' om de verkiezingen van de waterschappen onder de aandacht te brengen. Die verkiezingen worden tegelijk met die voor Provinciale Staten -op woensdag 18 maart- gehouden. Het Kieskompas gaat woensdag 11 februari van start. Vanaf dat moment is de stemhulp onder meer via de site van dit nieuwsblad makkelijk te bereiken.

Waterschapsverkiezingen zijn niet erg populair. Maar dat wil niet zeggen dat ze onbelangrijk zijn. Integendeel; waterschappen vervullen een cruciale rol bij de beheersing van het waterpeil, het afvoeren van regen- en rioolwater en de zorg voor kwalitatief goed oppervlaktewater. Waterschappen zijn in ons land de oudste vormen van lokale democratie en daarmee ook cultuurhistorisch van belang.

Tussen 11 februari en 18 maart zal deze krant een paar keer aandacht besteden aan het werk van de Waterschappen. Belangstellenden kunnen vanaf 11 februari via de site van deze krant een kijkje nemen op de site van Kieskompas. Kieskompas is de officiële partner van de Unie van Waterschappen.

Kieskompas is ontwikkeld door politicoloog André Krouwel van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Kieskompas wil zich van anderen onderscheiden door de wetenschappelijke betrouwbaarheid van de vragen en een betrouwbare analyse van de antwoorden. Kieskompas is niet alleen in Nederland populair, ook landen binnen en buiten Europa gebruiken de stemhulp.