Leefstijlevent over langer, gezonder en gelukkiger leven

GORINCHEM Rivas Zorggroep houdt in samenwerking met zorgverzekeraar VGZ op maandagavond 16 en dinsdagavond 24 november een interactief leefstijl-event. Het thema van de events is langer, gezonder en gelukkiger leven. In het Grand Café van verpleeghuis Het Gasthuis in Gorinchem vinden de leefstijl-events plaats. Deelname is gratis en gebeurt op volgorde van aanmelding. Per event zijn er 160 plaatsen beschikbaar.

Er zijn gebieden ter wereld waar mensen veel ouder worden én langer gezond blijven dan de gemiddelde westerling. Die gebieden zijn de zogenaamde blauwe zones en ze liggen onder andere in delen van Sardinië, Griekenland en Japan. Bewoners van de blauwe zones worden over het algemeen zeven of acht jaar ouder en blijven tot wel twaalf jaar langer gezond dan de gemiddelde westerling. In de jaren die we kennen als een periode waarin we te maken krijgen met aftakeling, lichamelijke gebreken en ernstige ziekten, leveren inwoners in blauwe zones op hun oude dag vaak nog een maatschappelijke bijdrage. Wat is hun geheim en met welke leefstijl behalen we ook buiten de blauwe zones dezelfde resultaten?

Op onder andere die vraag gaat Lowie van Doninck dieper in tijdens zijn lezing. Van Doninck is een van de hoofdsprekers en bespreekt de negen leefstijlfactoren die in de vijf blauwe zones gemeenschappelijk zijn. Hij zal stilstaan bij de vraag of Nederland ook een blauwe zone kan worden en wat daar dan voor nodig is.

Bram Bakker is de andere hoofdspreker. Deze psychiater, schrijver, columnist en marathonloper vertelt in zijn lezing hoe vaak en intensief we moeten bewegen en hoe. Ook gaat hij in op de vraag of bewegen ook effectief kan zijn bij de behandeling van psychische problemen en verslaving.

Na de plenaire lezingen kunnen de bezoekers kiezen uit zes verschillende, interactieve workshops, waarbij onder andere een leefstijlcoach, een sportarts en een slaapspecialist inzoomen op een aspect van Langer, gezonder en gelukkiger leven. Aanmelden voor de leefstijl-events kan via Rivas Leef& klantenservice (0183) 64 46 77 of via www.rivas.nl/eventleef&. Deelname is gratis en gebeurt op volgorde van aanmelding. Er zijn 160 plaatsen beschikbaar.

Rivas Zorggroep en VGZ slaan de handen ineen bij het houden van diverse interactieve leefstijl-events over gezond leven. Dit vanuit de ambitie om inwoners in de regio te inspireren om er een gezonde leefstijl op na te houden. Op woensdagavond 2 december 2015 staat het volgende evenement op de planning met als thema Balans in bewustzijn. Tijdens dit event krijgen bezoekers tips en handvatten aangereikt om bewuster (mindful) te leven, stress te verminderen en hun energie een boost te geven.

Fotobijschrift: Bij een interactief leefstijl-event zijn diverse deskundigen op het gebied van gezondheid betrokken. Bezoekers van het event kunnen dan ook deelnemen aan twee plenaire lezingen en verschillende interactieve workshops over een gezonde leefstijl.