• Leo Lanser
  • Leo Lanser

Leo Lanser exposeert

GIESSENBURG In het Gezondheidscentrum in Giessenburg exposeert fotograaf/vormgever Leo Lanser vanaf 2 juni fotografie en objecten.

De werken bestaan uit portretten van het Koningshuis en BN'ers zoals Andre van Duin toen hij nog maar twintig was en politici zoals Den Uyl. Daarnaast groot formaat landschappen, Gestapelde zeecontainers die lijken op de kunstwerken van Mondriaan, een metersgroot "portret" van een rode kool.

Daarnaast toont hij met zijn typische manier van kijken de bizarre levenskracht van de natuur. Hierbij reageren de mensen heel verschillend op wat ze waarnemen. Een doorgegroeide bloemkool wordt bij de een geassocieerd met een atoombom, de ander herkent er Alzheimer in of iemand anders een organisatieprobleem. Ook zijn er diverse awards te zien die hij ontwierp voor onder andere Kro en Ncrv en de Nacht van de Theologie. Naast de foto's van Leo Lanser staat er ook werk van de beeldhouwster Saskia Fluks.

Zaterdag 2 juni is de opening van de expositie, van 16 tot 17 uur. Gezondheidscentrum Giessenburg, Kastanjeplein 2. Het Gezondheidscentrum is dagelijks geopend, van maandag t/m vrijdag.