• Jan van Leeuwen

Lions geven ouderen gezellige dag

H'VELD-G'DAM Lionsclub Alblasserwaard Tablis heeft onlangs een groep aan huis gebonden ouderen een gezellige dag bezorgd. De per auto thuis opgehaalde ouderen en alleenstaanden kregen die dag een geheel verzorgde vaartocht door de Biesbosch aangeboden.

Het motto van de wereldwijd georganiseerde Lionsclubs is 'We Serve'. Aan dat motto wordt door de clubs op verschillende manieren invulling gegeven. Lionsclub Alblasserwaard Tablis probeert daarbij een mengeling te vinden tussen het verwerven van gelden voor goed doelen en het bieden van aandacht en zorg aan mensen, die dit nodig hebben. In het kader van dit laatste organiseert de club elk jaar een gezellige dag uit voor een groep medemensen die best wat meer aandacht kunnen gebruiken.

Bij de voorafgaande selectie wordt gekeken naar deelnemers, die weinig andere mogelijkheden wordt geboden voor uitjes. Op de dag zelf zijn de ouderen en alleenstaanden thuis opgehaald en aan boord gebracht van de rondvaartboot. Daar werden ze ontvangen met een kopje koffie of thee met gebak. Rond de middag was er een heerlijke lunch. Dankzij de ook door de organiserende club geregelde begeleiding verliep de dag geweldig. Aan het eind van de middag werd iedereen weer thuisgebracht. Dat het evenement geslaagd was, bleek uit de inmiddels ontvangen bedankjes.

Voor meer informatie over de Lionsclub Alblasserwaard Tablis, over de Lions in het algemeen of over de clubactiviteiten: Dick de Jong: 06-228 45 889, alblasserwaard.tablis@lions.nl. Of kijk: www.alblasserwaardtablis.nl.