• Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Ludieke preventieactie tijdens de donkere dagen

H'VELD-G'DAM Op maandag 4 december hielden de politie, gemeente en zwarte pieten van Buurttoezicht Gorinchem, Zwijndrecht en Hardinxveld-Giessendam een ludieke preventieactie in het kader van het donkere dagen offensief. Er werden verscherpte verkeerscontroles gehouden rondom de A15 en bewoners in de wijken van Hardinxveld-Giessendam kregen preventieadvies, zoals het goed afsluiten van het huis tijdens de donkere dagen.

De inzet van preventieacties zijn ieder jaar weer noodzakelijk. Inbrekers maken graag gebruik van de duisternis. De politie neemt daardoor extra maatregelen om dieven en boeven te ontmoedigen.

Alerte buurtbewoners kunnen ook een belangrijke rol spelen in het afschrikken van inbrekers. Ziet u iemand in uw straat die er niet thuishoort en bijvoorbeeld bij huizen naar binnen kijkt of op de uitkijk lijkt te staan? Spreek diegene dan eens aan met een simpel 'hallo'. Criminelen houden namelijk niet van een sociale buurt. Vertrouwt u het echt niet? Aarzel dan niet en bel direct 112.

In Hardinxveld-Giessendam is buurttoezicht zeer actief. Zij zijn de ogen en oren van de politie. Daarnaast zijn in alle wijken WhatsApp groepen actief. De preventieve werking ervan en de hulp vanuit burgers heeft zich in het verleden al bewezen. Wilt u meer weten over buurttoezicht of wilt u zich aanmelden voor de WhatsApp groep in uw wijk? Kijk dan op www.buurttoezichthg.nl.