• vlnr: Digna van Bennekum, Jopie van de Ree en Truus Boes.

    Judith Keijser

'Appeltjes van Oranje'

H'VELD-G'DAM Bibliotheek Hardinxveld gaat langzaam oranje kleuren. Vanaf 18 februari wordt er bij 'Aangehaakt' gewerkt met het thema 'Koningsdag' en '75 jaar bevrijding'.

'Aangehaakt' is de tweewekelijkse haak- en breimiddag die door de bibliotheekmedewerkers wordt georganiseerd. Iedereen die het leuk vindt om te haken, breien of het juist wil leren is van harte welkom. Onder geanimeerde gesprekken patronen uitwisselen, iets voor jezelf, een ander of een goed doel breien.

Jopie van de Ree is er iedere keer bij. Zij kan zelf enorm goed breien en kan daarom de anderen op weg helpen en tips geven. ,,We willen de bieb versieren met gehaakte en gebreide appeltjes van oranje, vlaggen en kroontjes. Ook kunnen mensen aanschuiven die het leuk vinden om appeltjes en kroontjes voor thuis of ergens anders in het dorp te maken. We hebben hier enthousiaste mensen voor nodig die willen aanschuiven. Wij helpen je op weg als je hulp nodig hebt. Beginner of gevorderde, jong of oud, iedereen is welkom."

Ook appeltjes van oranje, kroontjes of vlaggetjes leren haken of breien voor thuis, of voor het dorp? Kom langs voor inspiratie en patronen.Elke dinsdagmiddag in de even weken, bibliotheek Pietersweer 34 van 14.00 – 16.00 uur.